BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den yargılanan ünlü komedyen böyle görüntülendi

FETÖ suçlamasıyla tutuklandıktan sonra etkinlik pişmanlıkla tahliye edilen komedyen Atalay Demirci'nin yargılandığı davanın duruşmasında, Demirci'nin Amerika'da Fetullah Gülen'e oynadığı oyun soruldu. Atalay Demirci'nin duruşmayı beklerken çekilen fotoğrafları da servis edildi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklanan komedyen Atalay Demirci'nin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Demirci ile avukatı ve yakınları katıldı.

DEMİRCİ'DE BYLOCK ÇIKMADI: Mahkeme Başkanı Cem Boztaş, dijital materyallere ilişkin cevabın gelmediğini, Demirci'nin ByLock kaydının bulunmadığına ilişkin yazının mahkemeye gönderildiğini belirtti.

ARKADAŞINI TANIK OLARAK DİNLETTİ: Duruşmada, Demirci'nin arkadaşı Murat Kaygusuz, tanık olarak dinlendi.

Demirci'nin Dünya Radyo'da çalıştığı dönemde, radyonun FETÖ'ye ait olduğunu bilmediğini ileri süren Kaygusuz, şunları söyledi:

Atalay Demirci duruşmayı beklerken böyle görüntülendi
Atalay Demirci duruşmayı beklerken böyle görüntülendi

ATALAY'I HAİN İLAN ETTİLER: "Radyodan bir miktar para istediler, Atalay vermeyince dışladılar. Radyo'dan ayrılınca da Zaman gazetesine ilan verdiler, Atalay'ı hain ilan ettiler. Daha sonra Atalay, düğün salonu işletti ve küçük gösteriler yaptı. 

TWEET HESABI HACKLENDİ: 2012-2013 arasında 'Yetenek Sizsiniz' programına kadar bu yapıyla ilişkisi yoktu. Yarışmada birinci olunca Bugün TV ya da Samanyolu TV'de program yapmasını istediler. Atalay da yarışmayı düzenleyen kanalla sözleşmesi olduğu için bunu reddetti. Daha sonra da tweet hesabı hacklendi."

GÜLEN'LE FOTOĞRAFI SORULDU: Mahkeme Başkanı Boztaş, Demirci'nin ABD'deki görüntülerini sorması üzerine Kaygusuz, "Atalay'a görüntüleri sorduğumda, 'Amerika'ya gittiğimde bana, 'Vatan hasreti çeken hoca efendiye gösteri yapın dediler, ben de yaptım dedi.' başka bilgim yok." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dijital materyallere ilişkin yazının beklenmesine ve Bank Asya'da hesabı olup olmadığının sorulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Atalay Demirci duruşmayı beklerken böyle görüntülendi
Atalay Demirci duruşmayı beklerken böyle görüntülendi

ETKİN PİŞMANLIKLA SERBEST KALMIŞTI: Daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Demirci, mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak, 17 Ağustos 2017'de yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle tahliye edilmişti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR: İddianamede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan Demirci'nin "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar da ağır hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Komedyen Demirci'nin, sosyal medya hesabından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlıkları bilinen eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür ve basketbolcu Enes Kanter ile yazışmaları olduğu bilgisine yer veriliyor.