BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tasarruf paketi o ülkede bölünmeye yol açtı

Fransa’da hükümetin salı günü meclisten geçirdiği 50 milyar euroluk tasarruf paketi, 1 Mayıs gösterisine katılan sendikaları ikiye böldü. <b...

Abone ol

Fransa’da hükümetin salı günü meclisten geçirdiği 50 milyar euroluk tasarruf paketi, 1 Mayıs gösterisine katılan sendikaları ikiye böldü.
Paketi sert dille eleştiren sendikalar ile pakete destek veren sendikalar, 1 Mayıs kutlamalarını farklı güzergahlar üzerinde gerçekleştirdi. Hükümetin çıkardığı tasarruf paketine karşı olan sendikalar ve üyeleri Paris’in Bastille Meydanı’nda toplanırken, hükümetin tasarruf paketini uygun bulup destek veren sendikalar ise geçen yıl olduğu gibi 1 Mayıs gösterisini Stalingrad Meydanı’nda yaptılar. Bastille Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara geçen yıllara oranla siyasilerden fazla katılan olmadı. Bu tür gösterilerin müdavimi olarak tanınan Sol Parti Eşbaşkanı Jean Luc Melenchon, hükümetin uygulamaya koyduğu 50 milyar euroluk kemer sıkma politikalarının yersiz olduğunu söyledi.
Diğer taraftan 1 Mayıs gösterilerine her yıl düzenli olarak katılan Türk solu, Bastille Meydanı’nda stant açarak bildiri dağıttı. Türk solu 1 Mayıs’ı davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlarken, Nation Meydanı’nda son bulacak yürüyüşe katılmayıp Bastille Meydanı’nda kalmayı tercih etti. Bastille Meydanı’ndaki gösterilere katılan PKK mensupları da, Abdullah Öcalan’ın cezaevinden çıkarılması için imza kampanyası düzenledi.
Fransız aşırı sağ parti Milli Cephe ise (FN), 1 Mayıs kutlamaları için her yıl olduğu gibi Opera Meydanı’nı tercih etti. Buradan Jeanne d’Arc Anıtı’nın bulunduğu meydana kadar yürüyen grup, yürüyüş sonrası gösterilerini noktaladı.
Bu sene düzenlenen 1 Mayıs gösterilerine katılımın geçen yıllara oranla daha düşük olduğu gözlendi.
(İHA)