BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarsus'u tanıtacak uluslararası turnuva

Tarsus Tenis Klübü tarafından düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası hazırlıkları başladı.

Abone ol

Tarsus Tenis Kulübü tarafından 17-25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek ''CUP ITF Future Uluslararası Tenis Turnuvası''nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Tenis Kulübü tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, Tarsus'un uluslar arası platformda tanıtımı ve ekonomisine önemli katkıda bulunacak etkinliğin, tenis sporunu her yaştan insana sevdirmesi açısından da önemli olduğunu söyledi.

Turnuvayı en iyi şekilde organize etmeyi hedeflediklerini kaydeden Gödekmerdan, ''Spor sağlık demektir. Hepimiz sağlıklı bir yaşam için her türlü sportif etkinlikleri yapmamız gerekir'' dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da 10 bin yıllık tarihe sahip Tarsus'un uluslararası platformda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 4 Nisan'da ''6. Uluslar Arası Yarı Maraton''u gerçekleştireceklerini belirterek, ''Kenti en iyi şekilde tanıtmak en büyük amacımız. Tenis kulübüne tahsis ettiğimiz tenis kortları ve tesisler, herkesin bu sporu yapmasına olanak sağlamaktadır'' şeklinde konuştu.

Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Ali Cerrahoğlu ise konuşmasında, turnuvaya katılacak sporcuları Uluslararası Tenis Federasyonu'nun belirlediğini kaydetti.

Turnuvada verilecek toplam ödülün 10 bin dolar olduğunu kaydeden Cerrahoğlu, elemelerde 64, ana tabloda 32 sporcunun mücadele edeceğini bildirdi.

Toplantıya, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ve sponsor firmaların temsilcileri katıldı.