BIST 10.716
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.521,36
HABER /  MAGAZİN

Tarkan'a emniyette şarkılı sürpriz

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Tarkan emniyete gittiğinde bir sürpizle karşılaştı.

Abone ol

Polislerin uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Tarkan’ı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde şarkılarını dinleyerek karşıladığı öğrenildi. Kokain kullandığını itiraf eden Tarkan’ın “Pişmanım” dediği belirtildi

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Tarkan, polise 8 saat boyunca resmi ifade verdi. Uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin, emniyetteki işlemleri sürüyor. 6 aylık telefon ve fiziki takipte uyuşturucu kullandığı belirlenen Tarkan’ın ifadesi önceki akşam saatlerinde alınmaya başlandı. Zaman zaman çay ve kahve molasının verildiği ifade yaklaşık 8 saat sürdü.

Polisler dinliyordu 
Tarkan’la ilgili suçlamanın diğer 9 kişinin ifadesinin alınmasından sonra netlik kazanacağı belirtildi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Şu an hakkındaki suçlama netlik kazanmış değil” dedi.

Tarkan’ın emniyete getirilişinde yaşananların ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Saat 01.00 sıralarında Narkotik Şube’ye giriş yapan Tarkan’ı bir sürpriz bekliyordu. Bazı polisler çalışma odalarının bilgisayarlarında yüksek sesle Tarkan şarkıları dinliyordu. Büyük bir şaşkınlık yaşayan Tarkan, polislere tebessüm ederek karşılık verdi.

Hatıra fotoğrafı çektirdi

Şubede narkotik dedektifleriyle bir süre sohbet eden Tarkan’a “Esrarı kimden aldın?” diye soruldu.Tarkan’ın cevabı “Esrar benim değil, şoförümün. Ben kokain kullanıyorum” oldu.

Kokain kullandığını itiraf eden Tarkan’a uyuşturucunun zararlarıyla ilgili bilgi verildi ve tedavi olursa uyuşturucuyu bırakabileceği anlatıldı. Polislerle samimi bir sohbete daldığı belirtilen Tarkan, “Uyuşturucu kullandığım için pişmanım ve tedavi olarak kurtulmak istiyorum” dedi. Öte yandan Tarkan’ın koruması Levent Ağaoğlu da şarkıcı için facebook’ta bir destek sayfası açtı. Tarkan, emniyette bir polis memurunun bilgisayarında oyun oynayarak vakit geçirdi. Tarkan’a yoğun ilgi gösteren bazı polis memurları hatıra fotoğrafı çektirirken, bazıları da imzalı fotoğrafını aldı.

DÜNYA ONU KONUŞUYOR

Megastar'ın gözaltına alınması dünya basınının da gündemine oturdu. Özellikle Alman basınında yoğun yer bulan Tarkan, ajansların geçtiği haberlerle dünyanın dört bir yanındaki medya kuruluşlarına haber oldu. İşte o haberlerden bazıları:

CNN: Türkiye'nin en ünlü pop müzik yıldızı Tarkan bir uyuşturucu operasyonunda yakalandı.

THE SOFIA ECHO: Türk pop idolü Tarkan evinde kokain bulundurma suçlamasıyla gözaltına alındı.

CHINA DAILY: Türkiye'nin en tanınmış pop yıldızı Tarkan Tevetoğlu, polisin gerçekleştirdiği bir operasyonda yasa dışı ilaç kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

FLAŞ HABER OLARAK GEÇTİ

WASHINGTON POST: Dünya pop müzik listelerine girmeyi başaran Türkiye'nin ünlü pop yıldızı gözaltına alındı.

ABC: Türk polisi, aralarında ülkenin en tanınmış şarkıcısı Tarkan'ın da bulunduğu 10 kişiyi bir uyuşturucu operasyonunda gözaltına aldı.

SUEDDEUTSCHE ZEITUNG: Tarkan zan altında başlığını kullanan gazete, Tarkan'ın gözaltına alınmasının ülkeyi ikiye böldüğünü bir kısmın Tarkan'a haksızlık yapıldığını düşündüğünü yazdı.

RTL: Tarkan'ın gözaltına alınması Alman RTL kanalında da haber olarak yer aldı. RTL ve RTL 2 kanalları, pop şarkıcısı Tarkan'ın Türkiye'nin uluslararası alanda en başarılı şarkıcısı olduğunu en ünlü şarkısı Şımarık'ın "Dünya Müzik Ödülü"ne layık görüldüğünü aktardı.