BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.442,57
HABER /  GÜNCEL

Tarımı don vurdu

Kayseri'de, eksi 6 dereceye kadar düşen gece sıcaklığı, meyve ağaçları ile ekili alanlara zarar verdi.

Abone ol

Kayseri'de, mevsim normallerinin altında seyreden ve eksi 6 dereceye kadar düşen gece sıcaklığı, meyve ağaçları ile ekili alanlara zarar verdi. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki gündür Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu Kayseri'de, gece hava sıcaklığı alçak kesimlerde eksi 6, yüksek kesimlerde ise eksi 10 olarak ölçüldü.

Erciyes Kayak Merkezi gibi yüksek kesimlerdeki kar yağışı ise durdu. İki gündür aralıklarla yağan karın yüksek kesimlerde 15 santime ulaştığı öğrenilirken, rüzgarın karı alıp götürmesi ve engebeli pisti tam kapatmaması nedeniyle Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak yapılamayacağı ifade edildi.

Nisan ayında sıcaklığın en fazla sıfır dereceye kadar düşmesinin normal olduğunu belirten yetkililer, donma seviyesinin eksi 3 derece olduğunu, bunun altına düşüldüğü için meyve ağaçları ile ekili alanların zarar gördüğünü kaydettiler.

İlk etapta meyve ağaçlarının çiçekleri ile ürünlerinin soğuk aldığını gözlemleyen, pancar gibi ekili alanların da zarar gördüğünü tespit eden Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde zararın boyutuna ilişkin çalışma başlattı.