BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Tarım işçilerinin borç erteleme talebi!

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, don ve yağışlardan etkilenen çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi.

Abone ol

Gökçel, yaptığı açıklamada, özellikle Mersin bölgesinde bahar aylarında yaşanan don olayı ve uzun süreli yağışlar nedeniyle sebze ve meyve üretiminin olumsuz etkilendiğini, seraların zarar gördüğünü söyledi.

Çiftçilerin bu olumsuzluklar nedeniyle zarar ettiğini ifade eden Gökçel, çiftçilerin biriken borçlarını ödeyecek durumlarının kalmadığını bildirdi.

Gökçel, bu kapsamda çiftçilerin kurumlara olan borçlarının faizsiz olarak 1 yıl ertelenmesini istediklerini dile getirerek, ''Bu konuda Başbakanımıza ve bazı bakanlara, ayrıca üst kuruluşumuz olan Ziraat Odaları Birliği'ne, Mersin Ziraat Odası olarak talebimizi ilettik'' dedi.

Bir çiftçinin arazisinin banka tarafından icra yoluyla satılığa çıkarıldığını kaydeden Gökçel, sözlerini şöyle sürdürdü:

ARAZİLER BANKA TARAFINDAN SATILIYOR

''Mersin'de şimdiye kadar çiftçilerimizin arazilerinin banka tarafından satıldığına hiç şahit olmamıştık. Mersin İcra Müdürlüğü'nde örtü altı üreticisi bir kadın çiftçimizin arazisi satışa sunuldu. Ayrıca 200 çiftçimiz icra takibinde. Bu rakamın 200 çiftçiyle sınırlı kalmayıp binleri bulmasından endişe ediyoruz. Çiftçilerimizin borçlarının, faizsiz ertelemesi ya da indirimli faizle bir yıl ötelenmesini yetkililerimizden talep ediyoruz. Bu konu eğer çözüme kavuşmazsa Akdeniz'de belki binlerle ifade edeceğimiz çiftçinin arazileri el değiştirecek. Bizi asıl endişeye sürükleyen bu arazilerin üretimden uzaklaştırılarak rantçıların eline geçmesidir. Bu da bizleri gelecek açısından karamsarlığa itiyor.''