BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,79
ALTIN 2.491,22
HABER /  DÜNYA

Tarım alanında çıkan yangın korkuttu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı köyde tarım arazinde çıkan yangın, köylülere korkulu anlar yaşattı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahal...

Abone ol

Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı köyde tarım arazinde çıkan yangın, köylülere korkulu anlar yaşattı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile evlere sıçramadan kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye göre yangın, gece 22.00 sıralarında Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Çobanlar köyünde meydana geldi. Ulvi Oğuz’a ait arazide kimliği belirsiz kişiler tarafından çıkarıldığı ileri sürülen yangın, kısa sürede büyüdü. Çevredeki ev ve seraları tehdit eden yangına Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ve Gazipaşa Belediyesi İtfaiye ekipleri anında müdahale etti.
Dört arazöz ve bir tanker ile 32 işçinin müdahale ettiği yangında 13 dönümlük zeytin ve badem bahçesi ile makilik orman alanı zarar gördü. Yangın ihbarı alır almaz ilk önce bölgedeki iki evin güvenliğini alan Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, evi yanmaktan kurtardı.

YANGINI KOMŞUSUNDAN ÖĞRENDİ
Yangının çıktığı sıralarda evinde olmayan Durkadın Oğuz, bahçesinde çıkan yangını komşularından öğrendiğini söyledi. Korkudan elinin ayağının tutmadığını dile getiren Oğuz, “Yangın çıktığı anda evde değildik. Komşular ‘Eviniz yanıyor’ dedi. Zeytin, badem ağaçlarımız yandı. Evim yanacak diye çok korktum.Elim ayağım titredi” dedi.

13 DÖNÜM BAHÇE YANDI
Ulvi Oğuz ise, “Komşunun biri haber etti, eviniz yanıyor diye. Fırladık, baktık her taraf ateş. 13 dönüme yakın zeytin-badem bahçesi yandı” diye konuştu.

ATEŞ YAKANA ENGEL OLUN
Yangın söndürme çalışmalarına katılan Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık ise vatandaşlardan yangınla mücadele konusunda destek istedi. Bilinçsizce ateş yakan kişilere vatandaşların engel olmasını isteyen Kısacık, “Özellikle poyrazın olduğu bu günlerde vatandaşlardan beklentimiz, bu riskli günlerde ateş yakmasın, yakanlara da müdahale etsinler. En ufak bir kıvılcımı ellerindeki basit söndürme yöntemlerle ile söndürmeleri mümkün değil. Bunun için mutlaka profesyonel destek almalarına ihtiyaç var. Halkımız yangını fark ettikleri anda ücretsiz 177 orman yangın ihbar hattına haber versinler” dedi.
(İHA)