BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
HABER /  DÜNYA

Polis uyarısı kuyumcu kurtardı

Adana’da terazi ağırlığı ile kuyumcunun camını kırıp soygun yapmak isteyen bir kişi polisin uyarası sonucu kuyumcunun filmli cam taktırmasın...

Abone ol

Adana’da terazi ağırlığı ile kuyumcunun camını kırıp soygun yapmak isteyen bir kişi polisin uyarası sonucu kuyumcunun filmli cam taktırmasından dolayı soygunu gerçekleştiremeden kaçtı.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kar maskeli iki kişi motosiklet ile saat 13.10 sıralarında Çetinkaya Kuyumculuğa geldi. Motosikletten inen bir kişi elindeki 2 kiloluk ağırlık ile vitrinin camını kırarak altınları almak istedi. Ancak cam filimli olduğu için çok az kırılmasından dolayı hırsız elini sokup altınları alamadı. Bunun üzerine hemen kendisini bekleyen arkadaşının kullandığı motosiklete binip olay yerinden kaçtı. Bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Zanlılar daha sonra Kıyıboyu Caddesi’nde motosikleti ve kar maskesini bırakıp kendilerini bekleyen bir otomobile binerek kaçtı. Bu arada iş yeri sahibi olayı polise haber verdi. Olay yerine gelen polis zanlıları bulmak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerasını da inceleyip zanlıların eşkalini alan polis şimdi her yerde zanlıları arıyor.

"POLİS UYARISI KUYUMCUYU KURTARDI"
Adana’da geçtiğimiz mart ayından itibaren yaklaşık 17 kuyumcudan vitrin camını kırmak suretiyle hırsızlığın meydana gelmesiyle birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü kuyumcular ile bir toplantı yaparak hırsızlara karşı önlem alınması konusunda uyardı. Toplantıda kuyumcudan yapılan hırsızlıkların hiçbirinin faili meçhul kalmadığı hepsinin olaydan sonra hemen yakalandığı ancak bundan sonra yapılacak hırsızlık olaylarına karşı vitrin camlarının filmli ya da kalın cam olması konusunda uyardı. Bu uyarıdan sonra çoğu kuyumcu camına ya film ya da kalın cam taktırdı.
(İHA)