BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  GÜNCEL

Tarihi gün PKK bugün resmen çekiliyor

PKK'nın çekilmesi için beklenen gün geldi. Karayılan telsizden anonsla talimatı verecek. PKK'nın ilk grubu bir hafta içinde gitmiş olacak.

Abone ol

İNTERNETHABER - PKK, bugün sınır dışına çekilmeye başlıyor. Çekilme ilk olarak, örgütün Zağroslar olarak adlandırdığı sınıra en yakın bölgeden gerçekleşecek. Şemdinli’den çıkacak olan ilk gruplar, en geç 1 hafta sonra Kandil’de olacak.

Çekilme öncesi PKK’nın askeri kanadı HPG’den yapılan açıklamada, “Geri çekilme sürecinin başarıyla tamamlanması ve hiçbir provokasyona yol açılmaması için gerekli tartışmalar yürütülmüş, kapsamlı bir planlama ve örgütleme temelinde gerekli düzenleme ve pozisyona geçilmiştir” denildi.

Açıklamada, ilk gruplarının 1 hafta içinde Kuzey Irak’a ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

KARAYILAN ANONS YAPACAK

PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan'ın bugün telsizden yapacağı anonsla örgüt mensupları, bu akşam saatlerinde karanlığın çökmesi ile birlikte sınırdışına doğru harekete geçecek.

PKK'lıların bir kısmı daha önce çıkış için harekete geçerken, söz konusu talimatla kitlesel olarak çekilme süreci resmen başlayacak. PKK'lılar güvenlik nedeniyle gündüz saklanacak, gece yürüyecekler. Kuzey ile güney arasındaki 500-600 kilometrelik mesafe göz önüne alındığında çekilmenin Temmuz - Ağustos aylarında tamamlanacağı belirtiliyor.

TEPEMİZDE HALA UÇAK VAR

Öte yandan PKK’nın liderlerinden Sabri Ok, çekilme öncesi Kandil’de INDEPENDENT gazetesinin sorularını cevapladı.

Sabri Ok Hala üzerimizde uçan insansız hava araçları ve savaş uçakları var, ancak önceden olduğu gibi değil ve şu an hiçbir saldırı yok. Herhangi bir bombalama olursa, çekilme hemen sona erer ve gerillalar karşılık verir” dedi.

3-4 AY SÜREBİLİR

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün yaptığı açıklamada, PKK'lıların bugün resmen Türkiye sınırlarının dışına çıkmaya başlayacağını ifade ederek, "Tabi bunun ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Sonuçta kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiyor bu geri çekilme meselesi. Ama, tahminlerimiz, coğrafyanın büyüklüğü ve koşullar düşünüldüğünde ve geldikleri yolu kullanarak geri döneceklerinden bunun 3-4 ay sürebileceği herhalde öngörülmelidir. Geri çekilme sırasında en kritik mesele, olası çatışma riskinin ortaya çıkmasıdır. Bu durum hiç birimizin arzu etmeyeceği süreci derinden yaralayacak bir gelişme olur. Başından beri odaklandığımız bu sürecin selametle yürümesi için odaklandığımız mesele budur" demişti.


PKK'DAN GERİ ÇEKİLME AÇIKLAMASI

Dün PKK'dan geri çekilmeye dair açıklama gelmişti. O açıklamada Ankara'ya "saldırı" olmaması için tehdit gibi şartlar sıralanmıştı. (DEVAMI)

ERDOĞAN'DAN GERİ ÇEKİLME KOŞULU

Başbakan Erdoğan da dün PKK'nın çekilmesine dair açıklama yaptı. Erdoğan, "PKK silah bırakıp gitsin" dedi. (DEVAMI)

MURAT KARAYILAN KANDİL'DEKİ ÇEKİLME İLANI

PKK terör örgütünün Kandil lideri Murat Karayılan Kandil'de basın toplantısı düzenledi. Çekilme tarihini açıkladı : 8 Mayıs... (DEVAMI)

PKK ÇEKİLME HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN