BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.510,79
HABER /  GÜNCEL

Tarihi binalar kundaklandı

Eminönü Küçükpazar'da 5 ayrı binada aynı anda yangın çıktı!

Abone ol

Eminönü'nde, tarihi yapıların da aralarında bulunduğu 5 ayrı ahşap binada eş zamanlı çıkan yangın büyük çapta maddi hasara neden oldu.

Küçükpazar Hoca Gıyaseddin Mahallesi Mehmet Paşa Yokuşu ile Mehmet Paşa Camii Sokakta bulunan ve bazıları Anıtlar Kurulunca koruma altına alındığı belirtilen 2'şer 3'er katlı 5 ahşap binada eş zamanlı yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ahşap binaların büyük bölümünü sardı.

Fatih ve Beyoğlu itfaiye ekipleri olay yerine gönderildi. Ekiplerin gelmesi beklenirken, yangın çevredeki bazı binalar ile tamamen alevler arasında kalan 2 katlı bir binanın karşısındaki Mehmet Paşa Camisinin çatısındaki su oluklarına sirayet etti. Bölgeye ulaşan itfaiye ekiplerinin çeşitli noktalardan müdahale ederek yaklaşık 1.5 saatte söndürebildiği yangında, 2 katlı bir bina tamamen yandı.

Yangın çıkan diğer 4 bina da kullanılamaz hale gelirken, alevlerin çatısına sıçradığı cami ile yanan binaların bitişiğindeki bazı binalarda da küçük çapta hasar oluştu. İtfaiye yetkilileri, 5 ayrı yapıda aynı anda başlayan yangının kundaklama yüzünden çıktığının sanıldığını belirterek, olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü kaydettiler.