BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tarihi binalar için imza toplanıyor

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılan Muş Merkez Kale Mahallesi’ndeki tarihi binaların korunması için imza kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yıktırılan Muş Merkez Kale Mahallesi'ndeki tarihî binaların korunması ve yıkımın durdurulması için İnternet üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya metninde şu ifadelere yer verildi: "Muş'ta AKP'li Belediye, tarihi Ermeni evlerini yıkarak TOKİ'ye peşkeş çekiyor. Hepimizin bildiği üzere sermayenin bir amacı, kârını maksime etmek, diğer bir amaç da toplumsal bellekleri yok etmek. Bugün anayurtları olan bu bölgede Ermeni halkının bütün izlerini silmek isteyen Kemalizm, Muş'ta AKP ile bunu yapmaya çalışmaktadır.Muş bölgesinde özellikle halkların kardeşliğini savunan BDP, İHD, HDK ve çevre örgütlerine bu anlamda çok iş düşüyor. Bugün Ermeni evleri talan edilirse, Kemalist Cumhuriyet gün gelir Kürt halkının da evlerini başına yıkar. Bir kültürü yok etmek, insanlığı yok etmektir. Bu bir tarih katliamıdır. Muş'ta tarihi Ermeni evlerinin katliamına bir imzayla dur de. Halkların kardeşliği, eşitliği adına bu yıkıma bir imzayla sen de dur de.