BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,88
HABER /  DÜNYA

Şırnak’ı karıştıran iddia

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’nın yeni kurulan bir kolu olduğu iddia edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı’nın (YDG-H) Şırnak Valiliği...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’nın yeni kurulan bir kolu olduğu iddia edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı’nın (YDG-H) Şırnak Valiliği tarafından araştırıldığı ifade edildi.
Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayın Cizre ilçesinde, huzur ortamını bozmaya yönelik eylemler olduğu belirtildi. Açıklamada, "23 Haziran 2013 günü Cizre ilçemizde, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerin niteliği ve olayla ilgili gerekli çalışmalar etkin bir şekilde başlatılmıştır" denildi.
Şırnak Valiliği ayrıca, normalleşme sürecini ve huzur ortamını bozmak amacıyla karanlık odaklarca yürütülen bu tür eylemlere yönelik mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.
Türkiye’nin özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kurulduğu ve faaliyete başladığı iddia edilen YDG-H örgütünün diploma aldıkları ve şehirlerde asayişten sorumlu olacakları ileri sürüldü.
(İHA)