BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tapu senetlerinde yeni dönem

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı" kapsamında açıklanan karar kapsamında tapular tamamen yenilenecek.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce bir otelde gerçekleştirilen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın en önemli iki bileşeninin bilgi ve teknoloji olduğunu söyleyip tapuların yenileneceğine dikkat çekmişti. 

Emlak kulisi sitesinin haberine göre Yeni tapu senetlerinin üzerinde"mahalle, ada, parsel" bilgileri yer alamayacak. Tapunun üzerinde bulunacak taşınmaz (kimlik) numarası ile tapuların kök senetlerine kadar ulaşılabilecek. 

Binaların brüt ve net alanları görülecek
Yeni tapu senetleri üzerinde, mimari projelerde bakanlığın tarif ettiği brüt tanımı neyse, bu brüt tanımına göre brütü ve net alanı yine tapu senetlerinde belirtilecek. Mevcut tapuların geçerliliğinde sorun yaşanmayacak. Mevcut tapular da geçerli olacak.

Yeni tapu senetlerinin üzerinde QR kodu yer alacak. QR kodunu cep telefonuna okutulduğunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TAKBİS sistemine girilecek ve gayrimenkulün tüm bilgilerine ulaşılabilecek. Adası, parseli, ilçesi, metrekaresi, tapu alanı ''rota'' kısmında bakılabilecek. 

Vatandaşların uygulamada kolaylık yaşamalarını sağlamak adına oluşturulacak yeni senetlerle 3 boyutlu tapu dönemine geçilecek.