BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tansu Çiller'in çiftliğine hırsız girdi!

Eski Başbakan Tansu Çiller'in Kuşadası'daki çiftliği soyuldu.

Abone ol
Tansu Çillerin Pelister Çiftliği’nde silahlı soygun! Eski başbakanlardan Tansu Çiller’e ait Kuşadası’na bağlı Kirazlı Mahallesi yolu üzerindeki ünlü Pelister Çiftliği’ne silahlı hırsızlar girdi. Olay sırasında çiftlikte bulunan Tansu Çiller’in ve korumalarının uyuyor olmasından faydalanan hırsızlar, çiftliğin arka bölümündeki duvardan atlayarak, Çiller’in uyuduğu odaya kadar girdi.
 
Çiftlikte oğlu Mert Çiller ile kalan Tansu Çiller’in sabah İstanbul’a dönecek olmasından dolayı çanta ve valizlerini hazır şekilde odasında beklettiği öğrenildi. Akşam'dan Zafer Hacısalihoğlu'nun haberine göre Tansu Çiller’in uyuduğu sırada hırsızlar çanta içinde bulunan 5 bin 500 dolar nakit para ile piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı. Polis olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, olayın terör yanının bulunmadığı, silahlı kişilerin hırsızlık yapmak amacıyla Tansu Çiller’e ait çiftliğe gittiği öğrenildi.
 
5 GÜNDE 3 HIRSIZLIK OLAYI DAHA
 
Öte yandan, Tansu Çiller ile birlikte ‘Jaguarcı Zeki’ olarak bilinen Zeki Küçükberber gibi bir çok ünlü işadamının da çiftliğinin bulunduğ, ‘Çiftlikler Vadisi’ olarak bilinen Kuşadası Kirazlı yolu üzerindeki bölgede, son 5 gün içerisinde 3 ayrı hırsızlık olayı daha olduğu öğrenildi.
 
Turizmci Orhan Özbaş ile işadamı Adnan Sarıdedeoğlu ve oğlu Aybars Sarıdedeoğlu’nun da çiftlikleri hırsızlık amacıyla girildiği belirlendi. Tansu Çiller’e komşu olan turizmci Orhan Özbaş’ın çiftliğine giren 2 hırsızın bekçi ile karşılaştığı öğrenildi. Hırsızların elinde tüfek bulunan silahla ateş açtığı ve bekçinin ağır yaralandığı belirtildi. Ağır yaralanan bekçi M.S.’nin Söke Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı öğrenildi.
 
GÜVENLİK KAMERASI YOK
 
Bölgedeki çiftliklere yönelik hırsızlık olaylarının artması üzerine polis çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, eski Başbakan Tansu Çiller ve ünlü işadamlarının çiftliklerinin hiçbirinde iç güvenlik önlemi alınmadığı, çiftliklerde güvenlik kamerası bile bulunmadığı ortaya çıktı.