BIST 10.233
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.394,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tanrıkulu'ndan kız yurtları sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Türkiye'de devlet himayesindeki yurtlardan kaçan kız çocuklarının özellikle büyük şehirlerde fuhuş yapmaya itildikleri, polis tarafından bu duruma göz yumulduğu iddiaları doğr

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle Tbmm Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Aydın'da kaldığı yetiştirme yurdundan izin alarak ayrıldıktan sonra dönmeyen 17 yaşındaki Y.K. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 10 kişinin gözaltına alındığı doğru mudur?" diyerek şöyle dedi:

"Y.K. adlı kız çocuğunun psikolog eşliğinde alınan ifadesinde belirttiği üzere bir ay boyunca tanımadığı kişilerin kendisine esrar ve uyuşturucu hap vererek tecavüz ettikleri ile ilgili şikayeti hakkında savcılıklar tarafından soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa soruşturmadaki son durum nedir?

Canavar ruhlu bu kişiler tutuklanmışlar mıdır?

Kız çocuğumuza ailesinin yanına gitmesi için yetiştirme yurdu idaresi tarafından hangi tarihte resmi izin verilmiştir?

Kız çocuğumuzun kayıp olduğuna dair Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından polis ve savcılıklara resmi şikayette hangi tarihte bulunulmuştur?

Türkiye genelindeki yetiştirme yurtlarında kalıpta yurtlardan kaçan erkek ve kızların sayıları illere ve yıllara göre nedir?

Yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımızın yurtlardan kaçma nedenleri nelerdir?

Türkiye genelindeki yetiştirme yurtlarında kalıpta kaçan ancak henüz kendilerinden haber alınamayan erkek ve kız çocuklarının sayıları nedir?

Türkiye'de devlet himayesindeki yurtlardan kaçan kız çocuklarının özellikle büyük şehirlerde fuhuş yapmaya itildikleri, polis tarafından bu duruma göz yumulduğu iddiaları doğru mudur?

Türkiye'de yetiştirme yurtlarında kalan kız çocuklarının fuhuş sektörü için en uygun kaynak alanlardan birisi olarak değerlendirildiği, özellikle kız çocuklarına ait kişisel bilgilerin ve haklarındaki kanaatlerin bazı görevliler tarafından fuhuş sektörüne sızdırıldığı iddiaları doğru mudur?"