BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  SPOR

Tangocular 4 köşe

'Copa America'da heyecan tüm hızıyla sürüyor. Favori yine gole boğdu.

Abone ol

Bu yıl 42.'si düzenlenen ve CONMEBOL tarafından organize edilen 'Copa America'da heyecan tüm hızıyla sürüyor.
Turnuvanın favori takımlarından Arjantin, yıldız futbolcusu Juan Ramon Riquelme'nin iki gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmada, Kolombiya'yı 4-2 yendi ve çeyrek final biletinin kaptı. 'Copa America'daki ikinci maçında Kolombiya'yla karşılaşan Arjantin, Edison Perea'nın karşılaşmanın 10. dakikasında attığı şok golle 1-0 geriye düştü.

Ancak bu golden 9 dakika sonra sahneye çıkan Hernan Crespo, takımının kazandığı penaltı atığını gole çevirdi ve skora denge getirdi. İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'in oyuncusu olmasına karşın, Arjantin ekibi Boca Juniors'ta kiralık olarak oynayan ve takımını Arjantin şampiyonluğuna taşıyan Riquelme, 34 ve 45. dakikalarda attığı gollerle takımının ilk yarıyı 3-1 önde kapamasını sağladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise Kolombiya adına sahneye çıkan Jaime Castrillon, bitime 18 dakika kala farkı bire indirerek takımını umutlandırdı. Ancak maçın son dakikasında topu filelerle buluşturan Diego Milito Arjantin'in 4-2'lik galibiyetini tescillendiren isim oldu.

Copa America'da C Grubu'nda oynanan gecenin diğer maçında ise Paraguay, Gold Cup'ın sahibi Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) 3-1 yenerek grup liderliği şansını sürdürdü. Paraguay'ın golleri 30. dakikada Barreto, 56'da Cardoza ve 90. dakikada Cabanas'tan gelirken, ABD adına tek golü 40. dakikada Clark kaydetti.
Paraguay ve Arjantin, grup liderini belirleyecek maçta Perşembe günü karşı karşıya gelecekler.