BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

Tam gün GATA'yı allak bullak etti

Hükümet tarafından çıkarılan kanun hükmünde kararname GATA'da kaos başlattı

Abone ol

Hükümetin hazırladığı kanun hükmünde kararname ile GATA'da görevli öğretim üyelerine muayenehane sınırlaması getirildi. Asker hekimler bundan sonra yalnızca erler ve askeri öğrencilere hizmet verebilecekler. Paşalar dahil hiç kimse öğretim üyelerine istedikleri gibi muayene olamayacaklar.

Hal böyle olunca GATA'nın Kadın-Doğum, Çocuk Hastalıkları ve Geriatri gibi bazı kliniklerinde muayenehanesi olan doktorlar hiç hasta bakmadan sadece varsa eğitim-öğretim faaliyetlerinde mesailerini tamamlayacaklar.

Bugün'ün haberine göre, bazı kliniklerde ise tüm öğretim üyelerinin muayenehane açtıkları düşünüldüğünde bu kliniklerde er-erbaşlar ve askeri öğrenciler dışındaki diğer (generaller, subay, astsubay, sivil memur ve bunların aileleri ile emekli) hastaları muayene edecek doktor bulamayacaktır. Bu hastalar alanında tecrübeli ve usta hocalara muayene olmak istiyorlarsa onların muayenehanelerine gitmek zorunda kalacaklardır. Zaten şimdiden bunların olmaya başladığı, ancak hastaların işlemlerinin hastane ortamı gerektirmesi durumun da ise bu hastaların eğitim hastası oldukları söylenerek muayenehanede yapılamayan işlemlerin hastane ortamında yapılmasının sağlanacağı da gelen duyumlar arasında.

MUAYENEHANESİ OLMAYAN DOKTORLARIN İŞ YÜKÜ DAHA DA ARTACAK

Ayrıca, muayenehanesi olmayan doktorların ise iş yüklerinin çok artacağı ve muayenehanesi olan doktorlar sabahtan akşama hiçbir iş yapmadan oturup akşamda muayenehanelerine giderek para kazanmaya devam etmelerinden rahatsızlık duymakta, tüm nöbet hizmetlerinin kendilerine kalacağı ve aşırı iş yükü altında ezilecekleri korkusunu yaşamaktadırlar.

26 Ağustos 2011 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile Tam Gün Yasasıyla ilgili olarak GATA kanununa eklenen fıkra çıkarılmalı ve GATA'da görev yapan öğretim üyelerinin tazminatlarını da alarak çalışmalarına devam etmeleri mevcut düzenlemede ortaya çıkan aksaklıkları giderecektir.