BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL

Talih Kuşu'nda Türk filmi gibi söylenti

Büyük ikramiyenin Adana talihlisi ile 2. büyük ikramiyenin sahibi ortalarda yok. İlginç olan iki bileti de aynı bayiinin satması...

Abone ol

Milli Piyango'nun 31 Aralık Yılbaşı Özel Çekilişi'nde çeyrek bilete çıkan 35 milyon TL'lik büyük ikramiyenin Adana talihlisi henüz ortaya çıkmazken, dağıtılan en büyük ikinci ikramiye olan 3 milyonluk biletin de Adana'da satıldığı ortaya çıktı. Her 2 talihli ile ilgili söylentiler de dilden dile dolaşıyor.

Çeyrek biletiyle 8 milyon 750 bin TL kazanan talihli henüz ortaya çıkmazken, biletin Dalga Gıda adlı işyerinden satıldığı belirtildi. Adana Ticaret Odası'na (ATO) kayıtlı olan işyerinin, kayıtlı bulunduğu adreste ise bir ev çıktı. Bileti satan şirketin sahibi olduğu belirtilen Mahmut Tuğrul'a ise ulaşılamadı.

HER İKİ BİLETİ DE AYNI BAYİ SATMIŞ

Bu arada, çekilişte ikinci en büyük ikramiye olan 3 milyon TL'nin '2454272' numaralı çeyrek biletin yine aynı işyeri tarafından satıldığı anlaşıldı.

Milli Piyango İdaresi Adana Şubesi yetkilileri, her iki ikramiyenin Dalga Gıda adlı şirket tarafından satışa sunulduğunu söyledi. Henüz ortaya çıkmayan 2 talihliyi merak edenler arasında bulunan Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, ikramiye çıkan biletleri satan şirket yetkilisine kendilerinin de ulaşamadığını belirterek, "Bayimiz odamıza kayıtlı. Arıyoruz ancak telefonları kapalı. Biz de kendisine ulaşamıyoruz. Bilet çıkan talihli de henüz ortaya çıkmış değil. Bizde de merak konusu oldu" dedi.

KARATAŞ'TAKİ SÖYLENTİLER

Kentte merak konusu olan Milli Piyango talihlisiyle ilgili çeşitli söylentiler de yayılmaya başlandı. Adana'nın Karataş İlçesi'nde şanslı kişinin mutfak tüpü bayii ve halı saha işletmecisi Hasan Akalın olduğu, yılbaşı gecesi kurban kestiği dedikodusu kısa sürede dilden dile dolaşmaya başladı. 10 bin nüfuslu ilçede herkesin şanslı olarak değerlendirdiği Hasan Akalın ise, "Talihli olduğum bilgisi nereden çıktı bilmiyorum. Ama keşke talihli olsaydım. Bunu çok isterdim ama bana para çıkmadı" demekle yetindi. Ancak Akalın'ın talihli olduğuna fazlasıyla inanan Karataşlılar, "Talihli Hasan Akalın, varlıklı bir kişi olduğu için kendini gizliyor. Bu kadar insan yalan mı söylüyor" diyerek şehir efsanesini dilden dile dolaştırıyor.

"HASTANENİN 5'İNCİ KATINDA AKREP BULUNDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Sakarya'nın en büyük hastanelerinden olan yeni yerleşim bölgesindeki Yenikent Devlet Hastanesi'nin 5'inci katındaki Dahiliye Servisi'nde, kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren Nevzat Baysal'ın kaldığı 23 no'lu koğuşta canlı akrep bulundu. Sakarya Sağlık Müdürlüğü hastanın yakınlarının şikayeti üzerine burada yatan hastanın vücudunda akrep ısırığına rastlanılmadığını söyledi.

Bir süreden bu yana yakalandığı pankreras kanserinden tedavi gören 72 yaşındaki Nevzat Baysal, yakınları tarafından 347 yataklı Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken 5'inci kattaki 23 numaralı odada tedavi altına alındı. Sağlık durumu ağırlaşan yaşlı adamın yakınları 16 Aralık akşamı 23 nolu odada akrep buldu. Korkuyla durumu hastane yetkililerine bildirince odada yakalanan akrep kavanoz içerisine konuldu. Aynı gece pankras kanserinden tedavi gören Nevzat Baysal öldü. Cenazesi 1 gün sonra Serdivan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hastanenin 5'inci katındaki dahiliye servisinde odasında akrep bulunduktan bir gün sonra hastanın vefat etmesi üzerine Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü inceleme başlattı. Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş hastanenin 5'inci katında akrep bulunmasının ilginç olduğunu belirterek şunları söyledi: "Biz de çok şaşırdık. Bir akrebin 5'inci kata çıkması mümkün olamaz. Araştırma yaptığımızda aynı gece sokaklarda yatan bir kişinin hastaneye getirildiği ve aynı serviste vefat eden hastanın hemen karşısındaki odada tedavi altına alındığını belirledik. Mekansız olan bu kişinin üzerindeki akrep odaya düşmüş olabilir. Bunun başka yolu olamaz. Hastanın ölümüyle akrebin de bağlantısı yok. Bulunan akrep de yavru halinde ve kavanozda mahfaza ediliyor." Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi 17 Ağustos Depremi'nde Adapazarı kent merkezinde yıkılan SSK Hastanesi'nin yerine, yeni yerleşim bölgesinde yapıldı. Adapazarı kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan hastanenin bulunduğu alan daha önce zemini kayalık ve örtüsü ise ormanlık alandı. Bu bölgede yaz aylarında yılanlara da rastlanıyor.

"AİLESİ BUGÜN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde dün babasının kitapçı dükkanın önünde geri manevra yapan cipin altında kalarak can veren 3 yaşındaki Melih Toprak'ın cenazesi bugün toprağa verildi. Doğum gününü kutlamaya hazırlandıkları çocuklarını toprağa veren anne ve baba, cenazede gözyaşlarına boğuldu.

Kaza, dün saat 16.30 sıralarında Gölcük'te Merkez Mahallesi Turgut Sayın Caddesi'nde meydana geldi. Babası Savaş Toprak'ın sahibi olduğu kitapçı dükkanına gelen minik Melih, bir ara yola çıktı. Caddede oynayan çocuğa, geri manevra yapan Hakan Taş yönetimindeki 41 EU 364 plakalı cip çarptı. Olayı görenlerin uyarması üzerine arka tekerleği çocuğun üzerinden geçen aracı durduran sürücü Taş, çevredekilerin yardımıyla Melih'i cipin altından çıkardı. Dışardaki kalabalığın yanına gelen baba Savaş Toprak, aracın altında kalanın oğlu olduğunu görünce büyük şok yaşadı. Ağır yaralı olarak Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Melih Toprak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğu fark etmediğini söyleyen ve gözaltına alınan sürücü Hakan Taş'ın sorgusu sürüyor.

Bugün doğum günü olduğu öğrenilen Melih Toprak'ın cenazesi, Gölcük Merkez Camii'nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından Gölcük Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Doğum gününü kutlamaya hazırlandıkları çocuklarını toprağa veren anne ve baba, cenazede gözyaşlarına boğuldu.

"KÜÇÜK KIZI BATAĞA SÜRÜKLEYENLERE HAPİS İSTEMİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Bursa'da evden kaçan 14 yaşındaki Emel A.'yı zorla tuttukları evde fuhuşa ve lezbiyen ilişkiye zorlayıp uyuşturucuya alıştırdıkları, pavyonda konsomatris olarak çalıştırdıkları öne sürülen 6'sı tutuklu 7 sanık hakkında, 8- 58 yıl arasında hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesine dava açıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Ovaakça Mahallesi'nde oturan annesi ve babası işçi olan ilköğretim öğrencisi Emel A.'ya, iddiaya göre alışveriş için gittiği bir giyim mağazasının sahibi Celal P. (53) gezmek için götürdüğü ormanlık alanda tecavüz etti. Celal P.'nin, olayı kimseye söylememesi halinde kendisine vereceği para teklifini kabul eden Emel A. zaman zaman evine gittiği Celal P. tarafından dışlanınca, bu kez erkek arkadaşı İsmail Ç.'ye (23) kaçtı.

Sevgilisi de tecavüz ettiği küçük kızı, fuhuşa aracılık yapan Canan K.'ya sattı. Canan K.'nın evinde bir odaya kilitlenen Emel A., iddiaya göre uyuşturucuya alıştırılıp, onlarca kişiyle cinsel ilişkiye zorlandı. Yaşlı bir kadın ile de 100 TL karşılığında lezbiyen ilişkiye zorlanan ve Yalova'da pavyonlarda konsomatris olarak çalıştırılan Emel A.'yı, şikayet üzerine Bursa Osmangazi Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri kurtardı.

SAVCI İDDİANAMEYİ HAZIRLADI

Emel A.'yı ailesine teslim eden jandarma, küçük yaştaki kız çocuğunu fuhuşa zorlayıp, uyuşturucuya alıştırdıkları ve gazinoda çalıştırdıkları öne sürülen Celal P., İsmail Ç., Canan K. (35), Ali G. (45), Nazan D. (50), Muhammet Mert D. (23) ve Ramazan Ö.'yü (36) gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden küçük kızla lezbiyen ilişkiye girdiği öne sürülen Nazan D. serbest bırakılırken, diğerleri tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca olayla ilgili sürdürülen soruşturma tamamlandı. Savcılık soruşturma sonunda sanıklar hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı', 'İnsan ticareti' ve 'Fuhuşa Aracılık ve teşvik' suçlarından 8 ile 58 yıl arası hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesine dava açtı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

"MONTAJ FOTOĞRAFLA SUÇÜSTÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]


İstanbul'da 3 müteahhite "Cinsel içerikli fotoğraflarınız var" diyerek 1 milyon dolar para isteyip şantaj yapan 5 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte ele geçirilen fotoğrafların montaj olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Adliyesi'nde cumhuriyet savcılığına başvuran müteahhitler Orhan Ö., Alpaslan A. ile Saim B. kimliği meçhul şahısların kendilerini arayarak içinde yer aldıkları cinsel içerikli fotoğraflar karşılığında 1 milyon dolar fidye istendiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Mağdur müteahhitler "Cep telefonu mesajıyla üçümüze de sözde kadınlarla çekilmiş resimler gönderildi. Bunları internete koyacağını söyleyen kişiler 1 milyon dolar para istediler. Fotoğrafların montaj olduğunu görünce önce ciddiye almadık. Ancak telefonlar ve tehditler her gün gelmeye başladı" dedi.

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis fotoğrafların gönderildiği cep telefon numarasını takibe aldı. Yaklaşık bir ay süren teknik takibin ardından zanlılar ve onları yardım eden kişilerin kimlikleri belirlendi. İşadamlarına teklifi kabul etmiş gibi yaparak 1 milyon doları Altunizade'de bir alışveriş merkezinde randevu vermeleri istendi.

ÜST 100 BİN DOLAR, ALTI SAHTE

Polis bir bavul hazırlayarak üst tarafa seri numaraları alınmış 100 bin doları alt tarafa ise sahte paraları koyarak içinde 1 milyon dolar olduğu süsü verilen bir bavul hazırladı. Alışveriş merkezinde geniş güvenlik önlemleri alınırken işadamları ellerindeki bavulla buluşma yerine geldi. Buluşma yerine gelen zanlılara parayı teslim almalarının ardından suçüstü operasyon düzenlendi. Ellerindeki parayla yürüyen merdivenlerden yukarı çıkan Cemal T., Hikmet E. gözaltına alındı. Sürdürülen operasyonda onlara yardım ve yataklık yapan Hasan Ş., Yavuz Ö. ve Aytekin E. de gözaltına alındı.

Gasp Büro Amirliği'nde sorgulan 5 zanlı haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek alacaklarını tahsil ettiklerini söyledi. Öte yandan zanlıların şantaj sırasında kullanılan görüntülerin yapılan incelemelerinde "kötü" montaj olduğu ortaya çıktı. Zanlılar işlemlerinin bitmesinin ardından İstanbul adliyesine sevk edildiler.

"LÜKS OTOMOBİLİ DENEME SÜRÜŞÜNDE ÇALDI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Denizli'deki bir galeriden satın alacağını söyleyerek bindiği 65 bin lira değerindeki otomobili deneme sürüşü sırasında kaçıran 25 yaşındaki R.Ş., polisin operasyonuyla yakalandı.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında 15 Mayıs Mahallesi'ndeki Çağdaş Galeri'de meydana geldi. Galeriye gelen R.Ş. otomobil almak istediğini söyleyip 65 bin lira değerindeki siyah renkli ikinci el aracı test etmek istedi. Otomobile binerek deneme sürüşüne çıkan R.Ş. aracı geri getirmeyince galeri çalışanları polisi aradı. Bölgede araştırma yapan polis ekipleri akşam saatlerinde otomobili Karşıyaka Mahallesi'nde gördü. Polisin 'dur' ihtarını uymayan R.Ş. kaçmaya başlayınca kovalamaca yaşandı. Otomobili yol ortasında terk ederek yaya olarak kaçmaya çalışan R.Ş. polisler tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan R.Ş. sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.