BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Bu gurbetçi futbolcu kardeşlere dikkat

Almanya'da fırtına gibi esen Altıntop kardeşlere rakip iki kardeş Türk futbolcu çıktı.

Abone ol

Futbol 19 Yaş Altı Milli Takım'da forma giyen Volkan ve Haydar Çekirdek kardeşler, amaçlarının Hamit ve Halil Altıntop kardeşler gibi başarılı olup, (A) Milli Takım forması giymek olduğunu söylediler.

Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan TamSaha dergisinin ocak ayı sayısında, Almanya'nın Hansa Rostock takımının 19 Yaş Altı Milli Takımı forması giyen gurbetçi ikizler Volkan-Haydar Çekirdek kardeşlere yer verildi.

Verdikleri röportajda, ''Biz de Halil ve Hamit Altıntop kardeşler gibi olmak istiyoruz. Zaten onlar da bizim gibi Türk, ikiz ve Almanya'da yetiştiler'' ifadelerini kullanan genç oyuncular, ''Hansa Rostock'a transfer olduğumuz ilk sezonda Almanya şampiyonu olduk. Başarılı bir sezon geçirip, sonunda şampiyon olmamız bizi çok mutlu etti. Profesyonel takımla antrenmanlara da çıkıyoruz. Zaten profesyonel olmamız için teklifte de bulundular ama 5 yıllık sözleşme imzalamamızı istediler. Şimdilik imzalamadık'' diye konuştular.

Kardeşlerden Haydar Çekirdek, Almanya'dan milli takım için teklif aldıklarını, ancak kabul etmediklerini aktararak, ''Avrupa'da oynayan Türk futbolcular için 15 Yaş Altı Milli Takımı seçmeleri yapılmıştı. Biz de katıldık ve seçildik. İlk defa milli formayı giymek çok güzel bir duyguydu. Türk bayrağı kalbimizin üstünde olunca çok heyecanlanmıştık. Milli Takım'da oynamak, şampiyon olmak, kupa kazanmak gibi'' derken, Volkan Çekirdek ise ''En büyük amacımız Türk Milli Takımı'nda oynamaktı. Almanya için oynamayı aklımızdan bile geçirmedik. Kalbimizde her zaman Türk Milli Takımı var. Almanya'dan 16 Yaş Altı Milli Takımı için teklif aldık fakat kabul etmedik. Bizim tek amacımız Türk Milli Takımı'nda oynamaktı'' diye konuştu.

Öte yandan, kariyer hedefleriyle ilgili olarak Volkan, ''En büyük hedefim kesinlikle A Milli Takım forması giymek. Kulüp takımı olarak ise Almanya ya da Türkiye fark etmez ama Bundesliga ya da Süper Lig'de oynamak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Haydar ise kulüp kariyerine Türkiye'de devam etmekten yana olduğuna dikkati çekerek, ''Ben Türkiye'de oynarsam daha çok sevinirim, çünkü ben Türküm ve Almanya'da futbol oynamak daha zor oluyor. Türkiye'de oynarsam daha mutlu olacağımı düşünüyorum'' dedi.