BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.398,91
HABER /  GÜNCEL

Taliban'dan 'bahar taaruzu'

Elçilik binalarıyla, NATO merkezine saldıran Taliban 'Bahar taaruzuna' başladığını açıkadı. İki güvenlik görevlisiyle 17 militanının öldüğü bildiriliyor. Çatışmalar hâlâ devam ediyor. Türk ve Yunan askerlerinin de Taliban'la çatıştığı öne sürüldü.

Abone ol

Afganistan'da 'bahar taaruzu'na geçtiğini açıklayan Taliban'ın eşgüdümlü saldırılarına hedef alan başkent Kabil'de militanlarla Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Associated Press ajansı, Kabil yakınlarındaki askeri tesiste saldırıya havan saldırısına uğrayan Türk ve Yunan birliklerinin ağır silahlarla Taliban'a karşılık verdiğini duyurdu.

Başkent dün elçilikler, NATO karargahı ve parlamentoyu hedef alan şiddetli saldırılarla sarsıldı.

Taliban altı aydan uzun bir süredir ilk kez başkente bu çapta bir saldırı düzenliyor.

Logar, Paktia ve Nangarhar kentinde de benzer saldırılar gerçekleştiren Taliban eylemlerin 'bahar taaruzunun bir parçası" olduğunu açıkladı.

Afgan İçişleri Bakanlığı, iki güvenlik görevlisiyle 17 Taliban militanın öldüğünü, 17 polis memuru ve dokuz sivilin de yaralandığını açıkladı.

Milletvekilleri militanlarla çatıştı

Taliban Kabil'de en son Eylül 2011'de saldırı düzenlemişti. Taliban militanları inşaat halindeki bir binadan Amerikan elçiliği ve NATO merkezine ateş açmış, 14 Afgan hayatını kaybetmişti.

Dünkü saldırılardan 12 saat sonra başkentte hala silah ve patlama sesleri duyuluyor. BBC'ye konuşan bazı Afgan yetkililere göre, kentteki Taliban militanları ölene kadar savaşacaklarını söylüyor.

Taliban, dünkü saldırılarında Alman ve İngiliz büyükelçilikleriyle, Nato merkezi, parlamento binası, Star Hotel ve başkentin dışındaki Darul Aman sarayı hedef alındı.

Parlamentodaki saldırıda bazı milletvekillerinin meclisin çatısına çıkarak Kalaşnikof'larla militanlara karşılık verdiği bildirildi.