BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Talattan köylülere itidal çağrısı

Talat, Kıbrıslı Türk ve Rumlara çözüm müzakereleri öncesinde tahriklere kapılmamaları çağrısında bulundu.

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıslı Türk ve Rumlara, 3 Eylülde başlayacak çözüm müzakereleri öncesinde tahriklere kapılmamaları çağrısında bulunarak, her türlü olumsuz gelişmenin çözüm sürecine yansıyacağını söyledi.

Karma köy Pile’de 19 Ağustos akşamı bazı KKTC vatandaşlarının mülklerine ve Atatürk Büstüne yapılan saldırıların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile İçişleri Bakanı Özkan Murat, bugün Pile’yi ziyaret etti.

Kıbrıs’ta Türk ve Rumların bir arada yaşadığı tek yerleşim yerinin Pile olduğunu vurgulayan Talat, burada yaşanacak olumsuz olayların çözüm sürecine de olumsuz yansımaları olacağını kaydetti.

Talat, Pile’de yaşayan Türk ve Rumlara, "İtidalli hareket edelim. Provokasyonlara ve tahriklere kapılmayalım. Tahrikçileri engelleyelim" diye seslendi.

Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’la bir süreç başlattıklarını ve yıllardır süren Kıbrıs sorununun çözüme ulaşması için bu sürece destek olunmasını istediklerini de söyledi.