BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykalı şaşırtan kura çekimi

Baykal, Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan Özgürkent Toplu Konutlar'ının kura çekiminde yaşadığı ilginç olay karşısında şaşkına döndü.

Abone ol

Bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere öğle saatlerinde helikopterle Çanakkale Havaalanı'na gelen Baykal, ilk olarak Barbaros Mahallesi'ndeki belediye yüzme havuzunun arka kesiminde yapılacak kapalı spor salonunun temel atma törenine katıldı.

Bin 970 metrekare kapalı alan üzerine yapılacak kapalı spor salonunu açılışında temel atımı sırasında Baykal, temel atma butonunu elinde tutan kişinin "Buton basmıyor" sözünü anlayamadı. Butonun basması için para istediğinin farkına varamayan Deniz Baykal'ın yardımına ise yanında bulunan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen yetişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, buradaki törenin ardından yaklaşık 5 milyon YTL'ye malolan Çanakkale Cuma pazarının açılışını yaptı. Bin 256 peronun bulunduğu pazar yerinde gezerek vatandaşlarla ve esnaf ile görüşen Baykal, ardından Esenler bölgesinde yapımı tamamlanan "Özgürkent Toplu Konutları"nın kura çekişişine katıldı.

Burada çok ilginç bir olayla da karşılaşan Deniz Baykal noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekişinde şaşkına döndü. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara şans getirmek üzere ilk kurayı çeken Baykal, Çanakkale Belediyesi'nin ismini görünce oldukça şaşırdı. Belediyenin de yaklaşık 30'a yakın kurada isminin olduğunu öğrenen Baykal, ikinci kez küreden çekilişi yaptığında yine Çanakkale Belediyesi'nin ismini gördü. Ardı ardına 5 kez kura çeken Baykal, beşinde de Çanakkale Belediyesi'nin ismini çekince ne yapacağını şaşırdı. Baykal, 6. seferde Hasan Dağlı isimli vatandaşa şans getirdi. Yapılan kura sonucunda 3 yılda yapımı tamamlanan Özgürkent konutlarından yer alan vatandaşlar yerlerine kavuşmuş oldu.