BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Taksim'deki yağmur suyu mecliste!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Taksim Meydanı'nın sular altında kalmasının, projenin sorumlusu kimdir ya da kimlerdir?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, uzun bir çalışma ile büyük bir kamu kaynağı harcanarak bitirilen Taksim Yayalaştırma Projesi 13 Eylül 2013'te yapılan çalışma ile bitmiş, bu kapsamda Taksim Meydanı'nın da düzenlendiği ifade edilmiştir. Ancak bu açılışın üzerinden henüz bir ay geçmeden, ilk yağmurla birlikte meydanın sular altında kaldığı, bundan dolayı da yayaların büyük zorluk yaşadığı basına yansımıştır" dedi.

Tanrıkulu, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Büyük bir kamu kaynağı aktarılarak yapılan bu projenin fizibilite çalışması yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi firmaya ne kadar ücret ödenerek yaptırılmıştır?

Yapılan fizibilite çalışmasında İstanbul ilinin fiziki koşulları ile yaşanabilecek doğal afetler sonrası ortaya çıkabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurulmamış mıdır?

Bundan sonra yağacak her yağmurla birlikte, Taksim Meydanı'nda benzer olumsuzluk yaşanacak mıdır?

Taksim Meydanı'nın sular altında kalmasının ve projenin sorumlusu kimdir ya da kimlerdir? Bu mağduriyetin giderilmesi için acil bir çalışma yapılacak mıdır?"