BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de dilenciliğe level atlatan kurnazlık!

TAKSİM'de ağzına kan torbası koyan ve başındaki simit tepsisiyle dolaşan dilenci, önce kendini yere attı, sonra sahte reçete ile para toplamaya çalıştı. 

Abone ol

Beyoğlu Taksim Meydanı'nda bir dilencinin para toplamak için kullandığı yöntem akıllara durgunluk verdi. Başına koyduğu simit tepsisiyle yürüyen kişi, herkesin önünde bir anda düştü. Yardıma koşan turist ve vatandaşlar, adamı sakin bir yere götürüp su içirdi. Dilenci, para alabilmek için "hasta olduğunu ilaç parasının olmadığını" öne sürerek elindeki sahte reçeteyi gelen vatandaş ve turistlere gösterdi.

Sürekli aynı numara

Bazı vatandaşlar su verip yardım etmeye çalıştı, ancak adamı tanıyan ve sürekli aynı numarayı yaptığını ileri süren bazı vatandaşlar polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine dilenciyi Güven Polis Timleri takip etmeye başladı.

Ağızdan kan geliyormuş gibi bir senaryo sergiledi

Bir süre sonra dilenci, yine başında simit tepsisiyle AKM tarafına doğru yürüdü. Daha sonra yine aynı şekilde yere yığılan adam, bu kez de ağzına koyduğu küçük bir kırmızı boya torbasını da patlatarak ağızdan kan geliyormuş gibi bir senaryo sergiledi.

Güven Timleri uyardı!

Yere yığılan adamın bu halini görenler yardıma koştu. Vatandaşlarla birlikte gelen Güven Timleri, aynı kişinin biraz önce de aynı numarayı yaptığını, vatandaşların duygularını sömürmemesi gerektiğini belirtti. Ancak adam elindeki sahte reçeteyi göstererek, ilaç alacak parasının olmadığını iddia etti.

Parayı geri vermedi

Daha sonra adamın durumunu gören bir kişi, 50 TL verdi. Para veren yardımsever vatandaş Güven Timleri'nin uyarmasıyla parasını almak istedi. Ancak duygu sömürüsü yaparak para toplamaya çalışan kişi, parayı geri vermedi.

Öte yandan şahsın tepside satmaya çalıştığı ve her seferinde yere savrulan simitlerin ise çok sert olduğu görüldü. Polis, duygu sömürüsü yaparak para toplamaya çalışan dilenci hakkında işlem yaptı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ankara için son seçim anketi geldi kritik detay dikkat çekti
Foto Galeri Ankara için son seçim anketi geldi kritik detay dikkat çekti Galeriye Gözat