BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Taksimde bir şüpheli paket daha

Dün Taksim'de etkisiz hale getirilen bir bombadan sonra bugün yeni bir paket bulundu.

Abone ol

Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önündeki çalıların arasına bırakılan poşet, bomba olması ihtimaline karşılık polisi alarma geçirdi. Çevre güvenliği alındıktan sonra uzman ekiplerce incelenen poşetten çöp çıkması başta polisler olmak üzere vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Taksim AKM önünde çevreyi süpüren belediyenin temizlik görevlisi Mustafa Danışman, çalılıkların arasında bir poşet olduğunu gördü. Dün Taksim'de bombalı bir çantanın etkisiz hale getirilidğini hatırlayan Danışman poşete dokunmayarak hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, AKM önünde geniş bir güvenlik şeridi oluşturarak bomba imha ekiplerini çağırdı.

Kısa sürede olay yerine gelen bomba imha ekibi görevlisi polis, özel kıyafetini giyerek poşeti inceledi. Yapılan incelemenin ardından poşetten çöp çıkması başta polisler olmak üzere vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Poşeti görerek polise haber veren temizlik görevlisi Danışman, bu konuda eğitim aldıklarını söyledi. Danışman, "Bize bu konularda eğitim verdiler. Bu tip şüpheli durumlarda dokunmamamız söylenmişti. Bende öyle yaptım. Hemen polise haber verdim. Zaten dün Taksim de bomba olduğunu haberlerde izlemiştim. Ona göre hareket ettim." dedi.