BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de biber gazlı polis müdahalesi

Taksim'de aralarında HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de bulunduğu eylemci gruba polis müdahale etti.

Abone ol

TAKSİM'de Galatasaray Meydanı’nda toplanıp Fransız Konsolosluğuna yürümek isteyen HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu gruba, polis biber gazıyla müdahale etti.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Galatasaray Meydanı’nda toplandı. HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu grup, Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ı anmak için Fransız Konsolosluğu’na yürümek istedi.


TOMA'DAN TAZYİKLİ SU SIKILDI

Saat 14.00'da toplanan kalabalık grup, Abdullah Öcalan ve öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in posterlerini açtı. Öcalan ve PKK sloganları atan grup, daha sonra üzerinde Fransızca ve Türkçe 'adalet istiyoruz' yazılı siyah bir çelenkle İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransa 'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne yürümek istedi. Bu sırada İstiklal Caddesi girişini kapatan çok sayıda çevik kuvvet polisi kalkanlarla grubu engellemeye çalıştı. Bir süre megafonla uyarılarda bulunan polis yetkilileri, Sebahat Tuncel'in de bulunduğu guruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.


buyuk.20140109162623.jpg
TAKSİM'DEN İLK GÖRÜNTÜLER


HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grubun Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapmak istediği eyleme polis müdahale etti.... TIKLAYIN...


SEBAHAT TUNCEL DE GAZDAN ETKİLENDİ

Gruptan bazıları da polise pet şişe atarak, bayrak sopalarıyla vurmaya çalıştı. Müdahalenin ardından bir grup, Galatasaray Lisesi'nin kapısına sığındı. Polis, TOMA'dan tazyikli su sıkarak buradaki gruba da müdahale etti. Çıkan olaylarda Sebahat Tuncel ve bazı kadınlar sıkılan gazlardan etkilendi.

Tuncel polise tepki göstererek, “Katliamı çözecekleri yerine katliamı protesto edenlere müdahale ediyorlar. Nedir şimdi bu yaptıkları. Üç kadın devrimci Paris'te katledildi. Bugün burada bu katliamı protesto eden kadınlara uygulanan bu yaklaşım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin katliama nasıl sahip çıktığının göstergesidir. Kadınlar sadece, Fransa Konsolosluğu önüne gidip protesto gösterisi yapacaklar. Fransa Konsolosluğu'nu korumak aynı zamanda bu sistemi korumaktır. Konsolosluk önüne gidip açıklama yapılacak ve çelenk bırakılacaktı" dedi.

Bazı kişilerinde gözaltına alındığı eylem, grupların ara sokaklara kaçmasının ardından son buldu.