BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Taksim karıştı

Galatasaray Meydanı’nda toplanıp Fransız Konsolosluğu’na yürümek isteyen HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu gruba, p...

Abone ol

Galatasaray Meydanı’nda toplanıp Fransız Konsolosluğu’na yürümek isteyen HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu gruba, polis müdahale etti. Tazyikli ve biber gazlı müdahale sırasında arada kalan Tuncel zor anlar yaşadı.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi adlı grup, Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan için anma etkinliği düzenlemek istedi. HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Ellerinde siyah çelenk ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın resmini taşıyan grup, Fransız Konsolosluğu’na yürümek istedi. İstiklal Caddesi’nde önlem alan polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Ancak grubun ısrarı üzerine polis kalkanlarla uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada eylemciler polise bayrak sopaları ve çelenkle vurmaya başladı. Bazı göstericiler ise polise taşla saldırdı. Bunun üzerine polis göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında arada kalan Sebahat Tuncel gazdan etkilenerek zor anlar yaşadı. Polise tepki gösteren Tuncel, “Anmaya bile izin vermiyorlar. Kendi sorumluluklarının yansımasıdır bu. Katliamı çözecekleri yerde, katliamı protesto edenlere saldırıyorlar” dedi.
Müdahale sonrası polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan bir genç kız ise, “İmdat” diye bağırarak yardım istedi.
İstiklal Caddesi’ndeki müdahalenin ardından göstericiler Tarlabaşı’na indi. BDP İl binası önünde toplanan eylemciler, çöp tenekelerinden barikat kurdu. Bunun üzerine polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazlı müdahalenin ardından eylemciler dağıldı.
(İHA)