BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  MEDYA

Eygi'den cemaate şeytanlık uyarısı

17 Aralık operasyonuyla başlayan sürecin arkasında uluslararası güçlerin olduğu iddiasına tepki gösterenlere Eygi'den sert mesajlar.

Abone ol

yazarı 'ye göre yaşananların yüzde yüz yerli kalkışmalar olduğunu iddia etmek eblehlik veya şeytanlıktır.

Eygi, bugünkü köşesinde "Seçimle sandıktan çıkarak gelen iktidarlar yine seçimle gitmelidir." diye yazdı.

Cemaatin amiral gemisi Zaman'ın yazarları, uluslarası güçleri işaret eden Başbakan Erdoğan'ı çaresizlik ve hedef saptırmakla eleştirmişti.

Cemaati Başbakan Erdoğan'a karşı "saray darbesi" yapmakla suçlayan yazar, bugünkü yazısında "dış güç yok" görüşüne ateş püskürdü. İşte o yazıdan bir bölüm:

*TEHLİKE geçmemiştir. İçi ateş dolu bir uçurumun kenarında kavga ediyoruz.

*Zemzemle yıkanmış günahsız, hatasız, noksansız, yanlışsız olduklarını; bütün hataları karşıtlarının yaptığını sananlar çılgınca çıkışlar yapabilir.

EN BÜYÜK GÜNAH İŞTE BU MASUMLUK İDDİASIDIR

*Peygamberler ve çok az sayıda mahfuz (korunmuş) kimseler dışında Müslümanlar hata ve yanlış yapabilir. Biz masumuz, günahsızız diyenlerin ve sananların en büyük günahı işte bu masumluk iddiasıdır.

*Yakın zamanda bir değil, en az üç sivil darbe teşebbüsü yapılmış, bunlar başarılı olmamıştır.

ŞETANLIKTIR

*Bu darbe teşebbüslerinin ardında, içinde doğrudan doğruya veya dolaylı olarak ABD’nin, AB’nin, İsrail’in, Siyonizmin, emperyalizmin bulunmadığını, bunların yüzde yüz yerli kalkışmalar olduğunu iddia etmek eblehlik veya şeytanlıktır.

*Uçak havada iken baş pilotu, gemi denizde seyrederken kaptanı devirme teşebbüsü, uçağın veya geminin batmasına ve içindeki herkesin helakine sebep olabilir. Binaenaleyh, yapılacak ilk iş uçağı salimen yere indirmek, gemiyi sahile ulaştırmaktır.

*Uçaktaki veya gemideki savaşı, horoz dövüşü seyreder gibi seyretmek, bundan sadikçe zevk almak, önlemeye çalışmamak, ateşin üzerine benzin dökmek çok kötü bir ahlakın göstergesidir.

İKTİDARLAR SEÇİMLE GİTMELİDİR

*Seçimle sandıktan çıkarak gelen iktidarlar yine seçimle gitmelidir.

*Türkiye Müslümanları bu son İktidar-Cemaat kavga ve savaşlarında çok kötü not almışlardır.

*Müslümanlar, tek bir Ümmet oluşturmadıkları için birbirine düşmüştür.

*Müslüman cemaatler, gruplar, parçalar, sektler birbirlerini ötekilediği için bugünkü kavga, savaş, fitne, fesat, kaos, anarşi yangını çıkmıştır.

*Din ve iman hizmetlerinin politikaya alet edilmesi doğru değildir.