BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taksim meydanı 1 Mayısa kapalı

Sendikalar 1 Mayıs'ı bu yıl Taksim'de kutlamak istiyordu. Gözler valiliğe çevrildi. Verilen karar da şaşırtmadı.

Abone ol İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama taleplerini reddetti. Güler, ''Taksim, İstanbul'da toplantı ve yürüyüş yapılacak alanlar arasında sayılmamıştır. Burada toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılamaz'' dedi.

Vali Güler, İstanbul Valiliği'nde gazetecilerin 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmak istenmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul'da Kadıköy, Kazlıçeşme ve Çağlayan alanlarının toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen alanlar olduğunu hatırlatan Güler, "Taksim, İstanbul'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlar arasında sayılmamıştır" dedi.

Güler, kişilere tanınan hak ve özgürlüklerin sonuna kadar kullanılmasından yana olduklarını dile getirerek, sendikaların da bu konuda kendilerine anlayış göstereceklerini ve hiçbir kanunsuz işleme kalkışmayacaklarını umduğunu söyledi.

Güler, "(İlla biz kanunun öngördüğü yerlerde değil de kanunun öngörmediği yerlerde bir toplantı yapmak isteriz) derlerse, ben kanun ve nizam hakimiyetini sağlamakla yükümlüyüm. Ben de onun gereklerini uygulamakla zorunluyum" diye konuştu.

Vali Güler, "İstanbul'da Kadıköy, Çağlayan ve Kazlıçeşme'de kanuna uygun bir şekilde başvuranlara böyle bir hak veriyoruz" diye konuştu.

"1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız"

Türk-İş, DİSK ve KESK 8 Nisan'da yaptıkları açıklamada, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapacaklarını bildirmişti.

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Milyonlarca işçiyi temsil eden Türkiye'nin emek örgütleri olarak sosyal adalet, sosyal güvenlik, insanca yaşam ve çalışma hakkı için 1 Mayıs 2008'de omuz omuza olacağız" demişti.