BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim AKM'de yangın!

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde yangın çıktı.

Abone ol

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) tadilat çalışmaları sırasında havalandırma boşluğunda çıkan yangın söndürüldü.

AKM YANGINININ FOTOĞGRAFLARI İÇİB TIKLAYINIZ

İtfaiye Grubu ekipleri ise sabah sporunda oldukları için üzerlerindeki kıyafetlerle yangına müdahale etmek zorunda kaldı. Geçen yıl da, AKM gibi İstanbul'un sembol binalarından tarihi Haydarpaşa Garı'nda tadilat çalışmaları sırasında büyük bir yangın çıkmıştı.

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği AKM'de, yangının havalandırma bölümünde çıktı. İhbarı üzerine çok sayıda itfaiye ekibi yangın bölgesine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yangını söndürdü.

YANGINA ŞORTLA KOŞTULAR

İtfaiye Grubu ekipleri ise sabah sporunda oldukları için üzerlerindeki kıyafetlerle yola çıktı. İtfaiye erleri, giysilerini seyir araçta, sürücüleri ise olay yerinde değişti. Kısa sürede müdahale eden itfaiye yangını kontrol altına aldı.

Yangın sırasında AKM'nin önünde bulunan Hüseyin Kaya adlı vatandaş, ağır bir koku hissettiğini, daha sonra duman çıktığını gördüğünü, bunun üzerine itfaiyeye haber verdiğini belirterek, ''Dumanlar çatının iki tarafından da çıkıyordu. Alev yoktu, fakat çok ağır bir koku vardı. Plastik maddeler yanmış olabilir'' diye konuştu.

EKİPLER 3 DAKİKADA YETİŞTİ

Yangına müdahale için Fatih'ten ve Şişli'den itfaiye ekipleri 3 dakika gibi kısa bir süre içinde olay yerine gelip müdahale ettiler.

HAYDARPAŞA DA TADİLATTA YANMIŞTI

AKM'de tadilat sırasında yangın çıkması akıllara geçen yıl Haydarpaşa Garı'nda yaşanan olayı getirdi. Tarihi Haydarpaşa Garı'nın çatısı da geçen yıl tadilat çalışması sırasında yanmıştı.

haydarpasa_2.gif