BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Taksici değnekçi kavgasında turist öldü

Eminönü'nde taksici ve değnekçi kavgasında kurşunlar konuştu. Olay sırasında yoldan geçen bir turist yaşamını yitirdi.

Abone ol

Eminönü'nde yol kenarındaki taksileri sıraya sokarak geçimini sağlayan Sabri S., önceki gün tartıştığı ve dün de kavga ettiği taksici Yılmaz Şaku'ya silahlı saldırıda bulundu. Olay sırasında yoldan geçmekte olan 1'i yabancı uyruklu turist olmak üzere 4 kişi yaralandı. Göğsünden yaralanan Yunanistanlı Npeka Preka'nın (67) hayatını kaybetti.

İstanbul'un Fatih ilçesi Eminönü Yeni Cami önünde dün akşam saatlerinde taksiciler arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçerken kurşunlara hedef olan Yunanlı turist Dimitra Preka'nın (67) cenazesi ülkesine gönderildi.Eminönü'de Sabri S. ve bir taksici arasında yaşanan tartışma sonucunda çıkan silahlı kavgada olay yerinden geçerken kurşunlara hedef olarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yunanlı turist Dimitra Preka'nın cenazesi, oğulları tarafından bugün Adli Tıp Kurumundan alınarak Atatürk Havalimanı Kargo Terminaline getirildi. Burada işlemleri tamamlanan Dimitra Preka'nın cenazesi, THY uçağıyla Atina'ya gönderildi.

Oldukça üzgün oldukları görülen ve olayla ilgili konuşmak istemediklerini söyleyen Yunanlı turistin oğulları Eleftherios Preka ve George Preka ise akşam saatlerinde Olympic Havayolları uçağıyla Atina'ya gidecek.

Alkol aldığı belirtilen Sabri S., Eminönü'nde Şaku'nun yanına gitti. Yaşanan tartışmanın ardından silahını çeken Sabri S, Yılmaz Şaku'yu ayağından vurdu. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Fazlı Özdemir (35), Yunanistanlı Npeka Preka (67) ve Sabah Kurtuluş (36) Sabri S.'nin silahından çıkan kurşunlarla yaralandı. Sabri S, olaydan saniyeler sonra güven timleri tarafından gözaltına alındı.

Silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İnceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri delil topladı. Görgü tanıklarının ifadesini alan polis ekipleri Eminönü Meydanı'ndaki MOBESE kameralarını incelemeye aldı.

Hırsızlık ve gasp suçlarından çok sayıda sabıkası olduğu belirtilen Sabri S, Sirkeci Polis Merkezi'nde işlemleri tamamlandıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne sevk edildi.