BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Taksi gaspçıları yakalandı

Kartal'da 16 taksi sürücüsü ve 2 kişiyi gasp ettikleri öne sürülen 5 şüpheli gözaltına alındı

Abone ol

İstanbul İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, son 1,5 ay içinde Kartal'a bağlı Samandıra Beldesi'nde 16 taksi şoförü ile 2 kişiden gasp yapan şüphelilerin tespiti ve yakalanmalarına ilişkin çalışma başlatıldı.

Olay yerlerinin birbirine yakın olmasından dolayı bölgedeki evlerde oturan kişiler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran jandarma, istihbari çalışmalar sonucu gasp olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilen Emrah Y, Enes Y, Ozan E, Abdülhalik Y. ve Ömer Ç'yi gözaltına aldı. Mağdurlar tarafından da teşhis edilen bu kişilerle birlikte, gasp olaylarında kullanılan 2 tabanca, bu silahlara ait 2 şarjör, bir balta ve biri testere kenarlı 4 bıçak ele geçirildi.
Operasyon kapsamında, şüphelilerin taksi sürücülerinden gasp ettikleri cep telefonlarını Sultanbeyli'de seyyar olarak satan 4 kişi de gözaltına alındı.

Bu olaylar dışında başka suçlara da karıştıkları belirlenen 5 kişi ile çalıntı telefonları satan 4 kişi, haklarında yasal işlem uygulanmak üzere Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.