BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi olayında yeni bilgiler o YDG-H’lı 4 el sıkmış

Tahir Elçi'nin Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili başlatılan incelemelerde yeni bilgiler ortaya çıktı.

Abone ol

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünün ardından yapılan olay yeri incelemesinde, iki polisi şehit ettikten sonra sokak içine kaçan YDG-H’lı Mahsun Gürkan’ın silahına ait olduğu belirlenen dört kovan bulunduğu ortaya çıktı. Gürkan’ın kaçarken attığı tabancanın sadece iki polisin şehit edilmesinde kullanıldığı anlaşıldı. Olay yerinde bulunduğu açıklanan deforme olmuş mermi çekirdeğinin ise sokağın girişinde bulunduğu öğrenildi.

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın aldığı bilgiye göre, cinayetin hemen ardından sokakta yapılan olay yeri incelemeleri sırasında tespit edilip el konulan deliller arasında mermi kovanları bulundu. Elçi’nin yaşamını yitirdiği noktanın daha ötesinde yapılması gereken delil toplama işlemleri ise Sur’da konuşlu bulunan PKK’lıların açtığı ateş nedeniyle tam olarak yapılamamıştı.

Olay yeri uzmanlarının 83 ayrı delil bulmasına karşın açılan ateş nedeniyle sokağın daha üst bölümündeki 43 delil toplanabilmişti. Bu deliller arasındaki mermi kovanlarının kriminal laboratuardaki incelemelerinde önemli bir tespite ulaşıldı.

MERMİ SOKAK BAŞINDAN

Sur ilçesinin girişinde polisleri şehit ettikten sonra sokak içine doğru kaçan YDG-H üyesi Mahsun Gürkan’ın silahından 4 kez ateş ettiği belirlendi. Mermi kovanlarının incelenmesinde, Gürkan’ın elindeki “Glock” tabancaya ait 4 kovan bulundu. Elçi’nin de bulunduğu sokağın alt kısmına doğru koşarak saklanacak yer arayan Gürkan’ın aynı anda en az 4 kez tetiği çektiği ve hedef gözetmeksizin atış yaptığı anlaşıldı. Elçi’nin yanındaki polislerden kaçan Gürkan, tabancasının şarjöründeki ters mermi nedeniyle silahın tutukluk yapması sonrasında Glock tabancayı atarak olay yerinden kaçtı.

Bu arada, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ’ın açıklamasına konu olan mermi çekirdeğinin bulunduğu yer gözönünde bulundurulduğunda Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği olması ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi. Bu çekirdeğin, silahların ateşlenmesi sırasında olay yeri sokağın üst tarafından elde edildiği belirtildi. Emniyet yetkilileri, tek başına çekirdeğin bulunmasının delil olarak önemli sonuç veremeyeceğini belirtirken, çekirdek üzerinde kalan yiv-set izlerinden eldeki silahlarla mukayesesinin yapılması gerektiğini belirtti.

TÜP BOMBASI VAR

Emniyet yetkilileri, Dört Ayaklı Minare çevresinde pusu kuran PKKlı grupların tüp bombası döşediklerine dikkati çekti. Olay yerinde ilk gün yapılmak istenilen inceleme için alınan güvenlik önlemleri sırasında PKK’lıların, tüp bombası patlatması nedeniyle polise ait zırhlı Kobra aracın havaya uçtuğunu belirten yetkililer, PKK gruplarının bölgeden çıkarıldıktan sonra yeniden olay yeri incelemesi yapılabileceğini vurguladı.