BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi davasında o polisler için flaş talep!

Diyarbakır Barosu yöneticileri, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak, sokakta bulunup ateş eden 4 polisin tutuklanması için Savcılığa başvurdu. Avukatlar ayrıca soruşturmanın polisten alınarak jandarmaya verilmesini istedi.

Abone ol

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını yitirmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında bugün savcılığa dilekçe ile başvuran Diyarbakır Barosu yöneticileri, Elçi'nin vurulması sırasında sokakta bulunan ve ateş eden 4 polisin delilleri karartabileceği ihtimaline karşılık tutuklanmasını istedi.

Başvuruda 4 polisin şüpheli olarak ifadesinin alınmasını talep eden avukatlar, soruşturmanın tarafsız olarak yürütülebilmesi için Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Jandarma Komutanlığı'na verilmesini istedi.

YİNE SİLAH SESLERİ DUYULDU

Öte yandan bugün saat 14.00 sıralarında aralarında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı vekili ve bir Cumhuriyet Savcısı'nın da bulunduğu bir heyet olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapmak için yeniden bölgeye gitti. Zırhlı araçların sokakta güvenlik önlemi aldığı sırada silah seslerinin gelmesi üzerine çalışma 3'üncü kez yapılamadı. Bölgeye giden ve aralarında avukatların da bulunduğu olay yeri inceleme heyeti silah sesleri üzerine güvenli bir yere çekildi.