BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  MEDYA

Taha Akyol'un 12 Eylül yazısına tepki

Hürriyet yazarı Taha Akyol'un 12 Eylül döneminin hukuk sistemiyle bugünü karşılaştıran yazısına Cem Küçük ve Fuat Uğur tepki gösterdi. Uğur yazının geri çekilmesini isterken Küçük ağzını bozmamak için kendini zor tuttu.

Abone ol

Hürriyet yazarı Taha Akyol'un 12 Eylül döneminin yargı sistemini ilişkin değerlendirmesine Fuat Uğur'dan tepki geldi. Uğur, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapabilmek için 12 Eylül yasalarına ve yargıçlarına övgüler düzüldüğünü söylerken, Cem Küçük ise yazılanları "alçaklık" olarak niteledi.

Taha Akyol'un 12 Eylül darbe dönemine ilişkin değerlendirmeleri TGRT'de Medya Kritik programında Fuat Uğur ve Cem Küçük'ün tepkilerine neden oldu. 

Fuat Uğur, 12 Eylül döneminde 1 milyon kişinin gözaltında işkenceden geçirildiğini, 50 kişinin idam edildiğini, 17 yaşındaki Erdal Eren’in 18 yaşına girdiği gün darağacına çıkarıldığını belirtti. Uğur, “Böylesine utanç tablosu varken, sırf Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapabilmek için 12 Eylül yasalarına ve yargıçlarına övgüler düzmenin mantığı yok. Taha Akyol’a sesleniyorum. Eğer ar damarın çatlamadıysa bu yazıyı geri çek” dedi.

Taha Akyol’un 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki 3 gün “FETÖ’nün darbeyle ilgisi yok” dediğini belirten Gazeteci Yazar Cem Küçük, Akyol’a “İdamlara ne diyeceksin?” diye sordu. Ülkücülerden ve solculardan 50 kişinin idam edildiğini, 300’e yakın kişinin cezaevlerinde hayatını kaybettiğini söyleyen Küçük, “Taha Akyol bunları içine sindirebiliyorsa, 12 Eylül’le iftihar edebilir” diye konuştu.