BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının ağır bir imtihandan geçtiğini söyleyerek Müslüman devletlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı temin edecek bütünleştirici politikalar izlemesini istedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müslümanlar'ın Suriye'de, Irak'ta ve daha pek çok yerde kendi kendilerini tükettiğini söyledi. Batı'daki İslam'ı terörizmle ilişkilendirmek isteyen art niyetli çabalara dikkat çeken Erdoğan, "İslam ile terörü ilişkilendiren tüm iftiraları reddediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, twitter'dan yaptığı açıklamada İslam coğrafyasının ateş çemberiyle kuşatıldığını söyleyerek, Müslümanlar'ın çok sancılı günlerden, ağır imtihanlardan geçtiğini söyledi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"Yüzyıllardır barışın adresi olan İslam dünyası maalesef günümüzde acıyla, terörle, gerilimle, yıkımla, bombalarla anılıyor. Kimlik ve mezhep temelinde birbirlerine yabancılaştırılan Müslümanlar, Suriye’de, Irak’ta ve daha pek çok yerde kendi kendilerini tüketiyor. Dünyada, özellikle Batı’da, mukaddes dinimizi terörizmle ilişkilendirmek, yan yana anmak gibi art niyetli çabalara da şahit oluyoruz. Ben bir Müslüman olarak, kimden gelirse gelsin, İslam ile terörü ilişkilendiren tüm iftiraları reddediyorum.Tüm bölgenin, tüm İslam aleminin, hatta insanlığın geleceği için birlik olma, birlikte hareket etme zamanı çoktan gelmiştir. Coğrafyamıza bu acıları yaşatan DEAŞ’ı, El Kaide’yi, Boko Haram’ı, Eş-Şebab’ı, PKK’yı, YPG’yi, FETÖ’yü hep birlikte lanetlemeliyiz.Tüm kardeş devletlere, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı temin edecek bütünleştirici politikalar izlemeleri çağrısında bulunuyorum."