BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50

TAFED Türk Mutfağının Tutkunlarını Chef 8’de Birleştirdi

Ankara’da Türk mutfağının şefleri anlamlı bir buluşmanın final gecesinde Türk aşçısının birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza neler yapabileceğini el emekleriyle Türkiye’nin 7 bölgesinin ve Kıbrıs’ın yöresel lezzetlerini sunarak gösterirken oldukç

TAFED Türk Mutfağının Tutkunlarını Chef 8’de Birleştirdi

Merhabalar,

Ankara’da Türk mutfağının şefleri anlamlı bir buluşmanın final gecesinde Türk aşçısının birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza neler yapabileceğini el emekleriyle Türkiye’nin 7 bölgesinin ve Kıbrıs’ın yöresel  lezzetlerini  sunarak  gösterirken oldukça renkli anları da geceye katılanlara yaşattılar.

  

Hepimizin Zeki Açıköz’üz

Türkiye aşçılar federasyonu başkanı Zeki Açıköz’ün önderliğinde Türk Mutfağına gönül vermiş hayatını bu mesleğe adamış mutfak şeflerimiz ve ekipleri birbirine öyle kenetlendi ki sevgi, saygı ve Türk mutfağına adanmış kalpleriyle alkışları hakkettiler. Görünen o ki Zeki Açıköz önderliğindeki birbirinden kıymetli bu şefler ve ekipleri Türk mutfağını ve lezzetlerini dünyaya taşıyacak ve her geçen gün aşçılık mesleğini daha da güzel yerlere getireceklerdir.

  

Aşçılarımızın pişirdikleri yemeğe ve Anadolu’muzun öz değerlerine sahip çıkmaları ülkemiz Turizmi adına çok çok önemli Zeki Açıköz’ü canı gönülden kutluyorum, bu insanları bir araya toplayıp Türk aşçısının kol kola neler yapabileceğini başkentimizden tüm dünyaya duyurduğu için paylaşmanın bir ekmeği bölüşmenin sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmanın temellerini en sağlam şekilde attığı için.

  

Zeki Açıköz, önümüzdeki günlerde, Türk mutfağını ve aşçısını ülkemizin gururu olacak mutfak projelerini hayata geçirerek yarınlara taşımanın bilinciyle arkadan gelen genç ve yetenekli meslektaşlarına çok önemli artı değerler katarak büyük bir yol açacaktır. Bende bu özel projeleri sizlerle büyük bir heyecanla paylaşacağım. Türk mutfağı emin ellerde marifetle dokunuşlarla yarınlara doğru güçlü adımlarla ilerliyor.

  

Bravo Zeki Ustam bu gecede emeği geçen tüm aşçı kardeşlerimize, başta BASATDER Başkanı Reşat Erdemir olmak üzere, İzmir Aşçılar Federasyonu Onursal  Başkanı değerli dostum Rahmi Yılmaz’a ve tüm şeflerimize böylesine güzel bir geceyi bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Tatil tadında kalın.