BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.480,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taciz ateşi altında içme suyu şebekesi

Van'ın Muradiye İlçe Belediyesi tarafından ilçe merkezine getirilen içme suyu çalışmasında son safhaya geliniyor.

Abone ol

Van'ın Muradiye İlçe Belediyesi tarafından ilçe merkezine getirilen içme suyu çalışması son safhaya getirilirken, şantiyenin gece bekçisine taciz ateşi açıldığı iddia edildi.

Muradiye Belediyesi'nin Kırgamiş yaylasında getirdiği içme suyunun ilçeye ulaşmasına az kaldı. Çalışmalar sırasında iş makinelerin çalışamadığı yerlerde kazma küreklerle ilçeye su getirilmeye çalışılıyor.

İşçilerinden sorumlu belediye personeli İbrahim Çelik, 35 günlük çalışma sırasında yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki kanalın bazı kısımlarını kazma küreklerle kazılarak suyun bir an önce ilçeye getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Çelik, içme suyu borularının da zor şartlar altında kanal açılan bölgelere götürüldüğünü ifade etti.

Belediye Başkanı İzzet Çelik ise ilçeye içme suyunu getirme çalışmalarını bazı kişilerce yaylanın susuz kalacağı endişesiyle engellemeye çalışıldığını ifade etti. Araçların çalışamadığı yerlerde insan gücüyle çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Çelik, ilçenin 30 yıldır yaşadığı su sorununu çözeceklerini kaydetti.

İlçenin içme suyu sorununun yüzde 90'ının tamamen kalkacağını vurgulayan Başkan Çelik, küçük siyasi hesaplarla bu çalışmaların sekteye uğratılmaması gerektiğini ifade etti. Çelik, "Böyle küçük hesaplar içerisinde bulunan küçük hesap yapan kişilerde de bu çalışmanın sonucunu gördükten sonra ikna olacaklarını düşünüyoruz.

Çalışma şartları çok zor. Bu esnada bir takım sıkıntılar yaşandı. Çalışmalarda kullanılan araçları bekleyen bekçimize silahlı saldırıda bulunuldu. Bu gibi nahoş olaylar yaşandı. Gerçekten Muradiye ilçesinin her tarafı sularla dolu olmasına rağmen susuzluk yaşıyor" dedi.