BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayserili şirketten müthiş tasarım

Kayseri'de SMT Plastik Kimya şirketi tarafından banyoda koku ve haşeratı gidermek için özel bir süzgeç sistemi geliştirildi.

Abone ol

SMT Plastik Kimya İşletmecisi Burak Erenler, ürünün banyolarda kanalizasyondan gelen kötü koku ve haşeratı önlemek amacıyla geliştirildiğini ifade etti.

Erenler, "Evlerde banyolarda tuvaletlerde kullanılan yer süzgeci amacıyla yapılan ürünümüz, dekoratif bir ürün olmakla beraber asıl amacı evde bulunan kötü kokuları ve haşeratları önlemektir.

Bir diğer tarafı da çok basit bir mantıkla çalışmaktadır. Farklı bir kapak uygulaması yaparak kanalizasyondan gelecek kötü koku ve haşeratı önlemek istedik. Böyle bir uygulama Türkiye'de bulunmuyor. Birbirinden farklı modellerimiz var. Yaklaşık 10 çeşit var ve çalışma prensipleri aynı" dedi.

"YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ÖNEMLİ TALEP VAR"

"Bize özellikle yurt dışından önemli bir talep var" diye konuşan Erenler, patentlerini hem yurt içi hem yurtdışından aldıklarını kaydetti. Erenler, "Özellikle Amerika'da önemli bir ilgi var. Komşu ülkelerde de talepler var" diye konuştu.

Banyodaki kötü kokuların herkesin genel şikayetleri arasında bulunduğunun altını çizen Erenler, "Kokulardan ve böceklerden önemli bir sıkıntı oluyor. Ben hep evdeyken düşünüyordum 'bunu engellemek için ne yapılabilir?' diye.

Mevcut olanları inceledim ve onların yetersiz olduğunu fark ettim. Buradan yola çıkarak ekip arkadaşlarımla bunu geliştirdik ve sonuç ciddi, kaliteli ve güzel bir ürün oluştu" ifadesinde bulundu.