BIST 10.001
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.429,34
HABER /  DÜNYA

Sürücüler havadan denetlendi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, Ramazan ayı boyunda tatil için Muğla’ya gelen sürücüleri havadan denetleyecek. Trafik ekip...

Abone ol

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, Ramazan ayı boyunda tatil için Muğla’ya gelen sürücüleri havadan denetleyecek. Trafik ekipleri bayramın ilk günü Gökova Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde sürücülere Türk kahvesi ve Türk lokumu ikram ettikten sonra helikopterle havadan denetim yaptı.
Muğla Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Gökova İstasyon Amirliği önüne sürücülerin kısa süreli mola vermeleri için kahve makinesi koydu. Sürücülere hem Türk lokumu ve hem de Türk kahvesi ikram eden trafik ekipleri, emniyet kemeri kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Sürücülerden birçoğu Türk kahvesi içmek için mola verirken, vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Sürücüler, “Trafik ekipleri tarafından ilk defa Türk kahvesi ve Türk lokumu ikramında bulunuluyor. Türk markalarının da ön plana çıkarılması açısından uygulamayı yapan Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne ve trafik ekiplerine teşekkür ederiz” dedi.
Öte yandan ekipler helikopterle trafik denetimini sürdürdü. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’ya gönderilen 4 kişilik MD 6600 N tipi ABD yapımı helikopter, hava şartlarının müsait olması durumunda 3,5 saat havada kalabiliyor. Helikopter tarafından havadan Gökova-Muğla-Marmaris- Köyceğiz karayolunda trafikte kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücüler, güzergahta bekleyen trafik ekiplerince uyarıldı. Trafik helikopterindeki polisler tarafından trafik kuralı ihlali yaparken yakalanan bazı sürücüler ise uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.
Muğla Bölge Trafik Müdürü Nevzat Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle Muğla’da yoğun bir trafik akışı yaşandığını belirterek, ’’Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bölgemize gönderilen helikopter bayram süresince havadan denetim yapacak. Amacımız olası trafik kazalarına karşı caydırıcı olmak. Havadan yaptığımız kontrollerde de vatandaşlarımızın birçoğunun trafik kurallarına uyduğunu gördük. Özellikle helikopterle yapılan uygulamayı ciddi bir caydırıcılık olarak görebiliriz. Havadan yapılan denetimlerin yanında, yerde de ekiplerimiz özellikle emniyet kemeri konusunda sürücülerimizi uyarıda bulunuyor" şeklinde konuştu.
Muğla’nın turizm bölgesi olması nedeniyle bölgede de ciddi bir trafik akışı yaşandığına işaret eden Eren, "Ramazan Bayramı tatili süresince özellikle Muğla-Denizli, Muğla-Milas, Milas-Söke, Milas-Bodrum, Muğla-Gökova, Gökova-Fethiye ve Gökova-Marmaris hatlarında yoğun olarak havadan denetim yapılacak. Tatilcilerin dönüşlerini de çok ciddi olarak takip edeceğiz’’ diye konuştu.
(İHA)