BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  DÜNYA

Yerel seçimlerde yüzde 60 oy hedefliyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mart’taki yerel seçimlerin zor olduğunu, gizli açık bütün ittifaklar yapılacağını belirterek, "AK Parti k...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mart’taki yerel seçimlerin zor olduğunu, gizli açık bütün ittifaklar yapılacağını belirterek, "AK Parti kazanmasın" diye bütün ihanet şebekeleri çalışacaktır. Bizi kendi içimizden bozmaya çalışanlar, eski yeni kavgası ırkçılık asabiyeti şusu busu aramıza sokmaya çalışabilirler. 3 yıldır mükemmel teşkilat yapmaya çalışıyoruz. Yerel seçimlerde yüzde 60 oy hedefliyoruz" dedi.
Arınç, çözüm süreciyle 8 aydan bu yana kan dökülmediğini ifade ederek, "Allah daim etsin. Allah sonuna da ulaştırsın. Artık şehit cenazelerinde gözyaşı döken anneler ve babalar, evlatlar yok. Silahların sustuğu zamandayız. Elbette şu olaylar var diyebilirsiniz. Ama büyük tabloya baktığınızda hamdolsun geçmiş yıllarda yaşadıklarımızı artık bu yıl yaşamadık. Allah nazardan saklasın, fitne ve fesattan korusun, zalimlere fırsat vermesin. Bütün ramazanları bundan sonra huzur sevinç içinde hep beraber kutlayalım" dedi.
Partisinin Bursa’daki iftarında konuşan Bülent Arınç, Türkiye’nin huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirirken, Mısır, Suriye, Irak, Arakan, Pakistan ve Afganistan’daki müslümanların sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, "Türkiye’nin huzurlu geçirebildiği Ramazana gıptayla bakan, masum ve mazlum müslümanları, Mısır’ı, Suriye’yi, Arakan’ı hatırladık. Pakistan, Afganistan’ı hatırladık. Irak’ta her gün canlı bombalarla 50 kişinin hayatını kaybettiği Bağdat’ı hatırladık. Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Doğudakinin ayağına diken batsa batıdaki ızdırabını duyar. Peygamber efendimiz, ayağımızdaki acıyı başımızın hissettiğini örnek veriyor. Türkiye’de güzel Ramazan geçirirken, kan, barut, ateş silah altında hayatlarını kaybeden, evleri başlarına yıkılan hatta 27 Temmuz sabahında olduğu gibi 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiği Adeviye meydanındaki kardeşlerimiz gibi, Humus’ta yarasaların türediği viraneler haline gelmiş pek çok yerde hayatını kaybetmiş müslümanları hatırladık. Onlar bizim kardeşlerimiz. Ramazanı bir türlü göremediler. İftar, sahur yapamadılar. İbadetlerini yaparken camiler başlarına çöktü. Halid Bin Velid’in camisini, türbesini bombaladılar. Dünya üzerindeki 5 mescitten birisi Cami-i Emeviye cami olmaktan çıktı. Böylesi vahşi, canilerle müslümanlar eziyet altında kaldılar. O kardeşlerimize bir an evvel kurtuluş ve afiyetler diliyoruz. Ölenlere Rabbim rahmet etsin. Müslümanları fitne ve fesattan kurtarsın" dedi.

"İNŞALLAH BİZ HEP VERECEĞİZ"
Toplu sözleşme görüşmelerinin başarıyla sonuçlanmasından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Memur-Sen’den övgüyle söz eden Arınç, "Başka zamanlarda olsa uzun sürecek bu sözleşme arife günü el sıkışarak en güzel şekilde bitti. Memurlar ve çalışanlarımız çok büyük haklar elde etti. Yüzde 4-5’lere takılmayın. 175 liralar az değil. Önümüzdeki yıllarda yüzde 24’lere gelen artış demektir. 4-C ve öğretmenler çok yüksek haklar aldılar. Kimse bunu küçümsemesin. Bayram öncesine geldiğinde bayramdan önce de peşin ödeyerek görevini yapan hükümetiz. 17 Avrupa ülkesi pek çoğu memuruna maaş ödeyemedi. Eksi 10, 20’lere imza attı. Borçlar borçla döndürülemez hale geldi. Milletvekilleri, memurlar maaş alamadı. Bir kısmı feragat etti, bir kısmı sokaklara çıktı. Bu yapılan toplu sözleşmeyle memurlar değil, emekliler de önemli haklar elde ettiler. Bakanımıza gösterdiği gayretten dolayı teşekkür ediyorum. Memur Sen’e de teşekkür ediyorum. Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, ben Memur Sen’i ziyaret ettiğimde bu toplu sözleşmelere yol açan bir sendika olarak kendilerini tebrik etmiştim. Bursa’nın bazı siyasetçileri beni savcılığa şikayet etti. Memur Sen bunu fazlasıyla hak ediyor. 2010 referandumunda bu sendikalar içinde sadece "evet" diyen Memur Sen vardı.. O evet sayesinde toplu sözleşme yapılıyor, sadece çay kahve içiliyor. Şimdi çatır çatır toplu sözleşmeyi referandum ile Anayasaya yazdıran Memur Sen oldu. O zaman hayır diye sokaklara dökülenler, bize hakaret üstüne hakaret yağdıranlar, ülkeyi böldünüz diyenler, şimdi toplu sözleşmenin bereketi karşısında benim kadar açıktan olmasa bile helal olsun şu Memur Sen’e diyebiliyordur. İnşallah biz hep vereceğiz. Allah bize veriyor. Biz de size veriyoruz. Emekliye, çiftçiye, 105 bin sözleşmeliye kadro veriyoruz. Böyle bir hükümet dünya üzerinde yok. Allaha hamdolsun işsizliği tek rakamlara indirmiş, Türk Lirası’na değer kazandırmış tek başına elif gibi bir lirayı bir dolar seviyesine çıkarmış hükümetiz. Paramız kıymetli, itibarı var. Paramız enflasyon karşısında sıcağı görüp dondurma gibi eriyen değil. Peşin parasını alan memur ve kamu görevlileri istediği alışverişi yapıyorlar. 11 sene önce böyle değildi. Memurlar maaşını alır döviz bürosuna koşardı. Simitçi kazandığını dövize yatırırdı. Türk parası yerin dibindeydi. Türk parası kalmamıştı. Esnaf perişandı. Raftan sattığının yerine yenisini koyamazdı. İşi bozulmadan ayakta kalmış esnaf işini de kaybetmişti. 2001’de yaşadığımız krizleri unutmadık. Sabah 690 bin lira olan dolar, bir gece geçince 1 milyon 600 bin lira olmuştu. Cebinde yüz lira olan 50 lirasını hırsızlara kaptırmıştı. Şimdi hep üstüne koyuyoruz. "Enflasyon yüksek çıkarsa, farkını vereceğiz" diyoruz. Ben söz verdim, enflasyona sizi ezdirmeyeceğiz. Şimdi özel sektör kendi şartları içinde toplu sözleşmelerini yapacak. Toplu sözleşme başarıyla sonuçlandı. Arkadaşlarımız alacakları en yüksek rakamı aldılar. Aldıkları helaldir" diye konuştu.

"BU HÜKÜMET GİTSE BİR AY BİLE MAAŞ ÖDEYEMEZLER"
Temmuz ayının son günlerinde çok maddeli kanunlar çıkardıklarını hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "105 bin kişi kadroya geçti. Şehit ve gazilerin ailelerine yeni haklar getirdi. Bütçemize 100 milyonlarca yük getirdiğini biliyoruz. Helal olsun vermeye devam edeceğiz. Hayatında 23,5 milyar dolar borcu ödeyip de IMF ile yollarını ayıran bir hükümetiz. İşi bitirirken Rabbim bize hervele yaptırıyor. IMF seninle işimiz bitti. Avrupa’nın tir tir titrediği zamanda, bu büyükler, aman IMF ile anlaşın, sıcak paralarla düze çıkarsınız diyorlardı. Biz maksatlarını anlamıştık. Para almayacağız. Bizim IMF’ye ihtiyacımız yok. Herveleyi yaptık. Kardeşim sen zor durumdasın dedik. IMF hakikaten zor durumda. Al sana 5 milyar dolar. Benden sana ödünç olsun. Allah bugünleri gösterdi. Kurban olduğum Allah herşeyi veriyor. Bu bereketin karşılığı milletimizin huzur içinde yaşamasıdır. Allah muhafaza diyorum, bu hükümet gitse de yalancıktan yapsak 3 günlüğüne 3- 5 aylığına. Vallahi bunlar bir ay maaş ödeyemezler. Bunlar ülkeyi yönetemezler. Bilgileri yok. En büyük sanayiciler karşımda, herşey tepetaklak olur. Perişan olur. Bunun şakası bile doğru değil. İşimizi sağlam tutalım. AK Parti hükümeti varsa, 11 yıldır devam eden bereket, inşallah biz şaşırmadıkça, büyük yanlış yapmadıkça, doğru yoldan sapmadıkça, Allah birliğimizi devam ettirdikçe bu işler devam edecek. 10 sene sonra asgari herkese 25 bin dolar milli gelire ulaşacak. Halep oradaysa arşın burada. Geldiğimizde 2 bin 200 dolardı. 10 sene sonra 11 bin 500 dolar oldu. 11 bin 500 yapan bir hükümet 10 sene sonra bunu 25 bin dolar yapar. 153 milyar dolar ihracatımız var. 500 milyar dolar hedefimiz var. Bursa 75 milyar ile sözünü yerine getirir. Vereceğiz arkadaşlar. Havuzdaki su, aşağıdan delikler dolayısıyla maalesef birilerinin cebine gidiyordu. Su havuzda toplanıyor, taşıyor. Yüz lira vaad ederken 175 lira diyoruz. Şehit gazi aileleri 65 yaşını geçenler, hepsini vereceğiz.
Sağlıkta 70 katrilyon harcamamız var. Veriyoruz. Çok kayıp kaçak da var. Ona rağmen veriyoruz. Yeter ki hastalanan bir yurttaşımız en lüks hastaneye gidebilsin, en iyi muamele ile karşılaşsın. Doktor, hastanesini seçsin. 6 ay sonraya ameliyat değil, gerekiyorsa anında yapılsın. 5 ay sonrasına tomografi değil, 70 katrilyon da 100 katrilyon da feda olsun. Yapmaya devam edeceğiz"

"AK PARTİ KAZANMASIN DİYE BÜTÜN İHANET ŞEBEKELERİ ÇALIŞACAK"
Türkiye’de güzel günlerin yaşanacağını, mart ayı sonunda yerel seçimlerde yüzde 60 oy hedeflediklerini kaydeden Arınç, "Şuraya bir aday lazım denildiğinde 10 tane adam gibi adam çıkarabiliyoruz. Şu ilçeye belediye başkan adayı lazım. Al kardeşim hangisini seçersen seç, hepsi birbirinden kıymetli. Kimse kimsenin ayağına basmayacak. Kimse kimseyi küçültmeyecek. Yalan yanlış söylemeyecek. Eleştirmeyecek. Dışarıda eleştirmek yok. Bizim her arkadaşımız başarılıdır. Biz elbette seçme zamanı geldiğinde sizlere, halka, milletvekillerine soracağız. Performans karnesine bakacağız. Kim daha çok başarılı. Kimin dinlenmeye ihtiyacı var. Kim başka görevlerde başarılı olabilir. Sonunda milletin önüne gideceğiz. Millet de güzel bir seçim yapacak. Kötünün içinden iyisini seçmek marifet değil. İyinin içinden en iyisini seçmek marifettir. En iyisini seçmeyi arzu edenler Ak Parti adaylarına baksınlar. Anasının ak sütü gibi helal oylarını Ak partiye kullansınlar.
Biz 1 milyona yakın oy almış bir partiyiz. 18 tane parti var ki, adı parti. Toplasanız oyu bizi bulmuyor. Yüzde 50 oy almışız, yüzde 60 hedefliyoruz. Önümüzdeki seçim zordur. Gizli açık bütün ittifaklar yapılacaktır. Ak parti kazanmasın diye bütün ihanet şebekeleri çalışacaktır. İftara. yalan dolan olabilir. Bizi kendi içimizden bozmaya çalışanlar, eski yeni kavgası ırkçılık asabiyeti şusu busu aramıza sokmaya çalışabilirler. 3 yıldır mükemmel teşkilat yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki mart seçimleriyle sonuçlandıracağız. En büyük zafer müjdelerini Ankara genel merkezimize Bursa’dan vereceğiz. Allah yolumuzu açık etsin. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. O da çok önemlidir. İnşallah önümüzdeki yıl bu dönem yeni Cumhurbaşkanımız göreve başlar. İyi bir Cumhurbaşkanı seçmenin bahtiyarlığını yaşarız" diye konuştu.
Arınç, geçtiğimiz hafta 10 bin kişilik Bursa Teşkilatı iftarını görmezden gelen yerel medyayı da eleştirerek, "Çok şükür bu parti halkımızın desteğiyle yürüyor. Hakikatleri görecek patronlar da var, görülmesin diye karanlıkları da seçenler de var. Rabbim herkese ışıklar nasip etsin. Biz 950 bin kişiden oyu, onlar sayesinde almadık" diye konuştu.
(İHA)