BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>CHP Lideri hükümetin Suriye politikasını eleştirdi<br/>Bayramın ilk günün...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



CHP Lideri hükümetin Suriye politikasını eleştirdi
Bayramın ilk gününü geçirdiği memleketi Tunceli’de konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.


“Ben oradan çıktım ama şu anda o ortamda yaşıyorum”
Ergenekon davasında tahliye olan CHP Milletvekili Mehmet Haberal, Zonguldak’ta partililerle bayramlaştı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haberal, tutuklu bulunduğu süre boyunca 4 yılının geri gelmeyeceğini belirterek, tahliye olmasına rağmen halen cezaevi ortamını yaşadığını söyledi.



Cenaze evinde helva yangını
Beşiktaş’ta bir cenaze evinde helva kavrulduğu sırada tüpün alev alması paniğe neden oldu. Evde bulunanlar tüpün patlama ihtimali karşısında kendilerini güçlükle dışarı atarken, yaşlı bir kadın fenalık geçirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, geçiş güzergahı üzerine park edilen araçlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Çabaları sonuçsuz kalan itfaiye erleri, yangın tüpleriyle koşarak eve ulaştı. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken, alev alan tüp ise bir vatandaş tarafından söndürülerek dışarı çıkarıldı.



Otomobillere dadanan hırsızlar kamerada
Amerika’da otomobillere dadanan iki hırsız güvenlik kamerasına yakalandı. Otomobilleriyle yaklaştıkları araçları gizlice soyan hırsızlar, görenleri hayrete düşürdü. Görüntülerde, aracın kapısını görünmeden açan hırsızlar ellerine geçeni çalarken görülüyor. Araç sahibi hırsızlığı fark ettiğinde hırsızlar çoktan kayıplara karışmış oluyor.



Edirnekapı Şehitliği’nde buruk bayramlaşma
Edirnekapı Şehitliği bir bayram gününü daha buruk geçirdi. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde şehit verdikleri yakınlarının mezarını ziyaret eden aileler, gözyaşlarını tutamadı. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren aileler, dua edip, Kur’an okudu. Komutanlar da şehit ailelerini yalnız bırakmadı.


Bayramın ilk gününde vahşet
Kahramanmaraş bayramın ilk günü kana bulandı. İddiaya göre, bayram namazını kılan Ökkeş K., eniştesiyle birlikte evine geldi. Eve gelen ikili arasında bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenmesiyle cinnet getiren Ökkeş K. tabancasını ateşleyerek eniştesini öldürdü. Ancak öfkesi dinmeyen 67 yaşındaki adam, silahı eşine doğrultarak eşini de vurdu. Talihsiz kadın hayatını kaybederken, bu sırada babasının ölümünden habersiz evde bulunan genç de kurşunların hedefi oldu. Başından ağır yaralanan genç hastaneye kaldırılırken, Ökkeş K. olay yerine gelen jandarma tarafından güçlükle sakinleştirildi. Bir anlık sinirine iki kişiyi kurban eden şahıs gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Taksicinin hatasını yolcu ödedi
Güney Kore’nin başkenti Seul’de kırmızı ışık ihlali yapan taksiye, kavşakta başka bir araç böyle çarptı. Çarpmanın şiddetiyle takside bulanan yolcunun kafası cama çarparak dışarı çıktı. Aracın içinde yığılıp kalan yolcu hastaneye kaldırıldı.
(İHA)