BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  GÜNCEL

Sürücü ehliyetini askerdeyken almış

Antalya'da ilginç bir dava görülüyor. İddialara göre bir kişi askerdeyken kursa gitmeden ehliyetini aldı.

Abone ol

Antalya'da sürücü kursu müdürü Kadir Z. ve öğretmen Şaduman A, Kilis'te askerlik yapan Çağdaş K'yi derslerde gösterip ehliyet verdikleri gerekçesiyle 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

İddiaya göre 100 ceza puanını dolduran ve ehliyetine el konulan 30 yaşındaki Çağdaş K, geçen yıl Eylül ayında sürücü kursuna yazılarak ehliyetini yeniden aldı. Söz konusu tarihte Gaziantep'in Kilis İlçesi'nde vatani görevini yapan genç adamın sahte belgelerle ehliyet aldığını bilen bir kişi ihbarda bulundu. Yapılan soruşturmada ehliyet kursunun başladığı ve bittiği tarihler arasındaki 22 günlük sürede Çağdaş K'nin Kilis’te askerlik görevini yaptığı tespit edildi. Müfettişlerin yaptığı araştırmanın ardından kurs müdürü Kadir Z ve kursiyerleri denetlemekle görevli ders öğretmeni Şaduman A hakkında işlem yapıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin ardından Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmaya başlayan Kadir Z ile öğretmen Şaduman A, bugün ilk duruşmaya çıktı. ‘Sahte belge düzenlemek’ suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan öğretmen, “Derslerde yaptığım yoklamada yok olanları var olarak göstermedim” dedi.Kadir Z ise “Kurs müdürü olarak kendi kendi kayıtlarımızda Çağdaş K’nin kursa devam ettiği görülüyor. Kurs devam yoklamalarında dersi veren öğretmen tarafından yapılmaktadır” diye konuştu.

Çağdaş K ise savunmasında “Sürücü belgeme el konulmuştu. Askerden izne geldiğimde kursa yazıldım. Kursa 4 veya 5 gün gidip derse katıldım. Daha sonra birliğime döndüm. Kurs yetkililerine de asker olduğumu söylemedim. Askerlikten sonra ise kursa gittim, bana kurs bitimine dair belgeyi verdiler. Ben de gidip ehliyetimi geri aldım” dedi. Duruşma, çeşitli belgelerin getirilmesi için Ekim ayına ertelendi.