BIST 10.647
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turist korsanlarına operasyon

Bursa'da, jandarma ve maliye korsan turist taşımacılığı yapanlara operasyon düzenledi.

Abone ol

Denetimlerde yüklü miktarlarda para cezaları kesilirken birçok araç trafikten 15 gün süreyle uzaklaştırıldı.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle Arap turistlerin en uğrak yerlerinden Saitabat Köyü girişinde denetim yapan maliye ve jandarma ekipleri kaçak taşımacılığa göz açtırmıyor. Karayolları Taşıma Kanuna göre D2 yetki belgesinin yanı sıra vergi levhası ve diğer belgelerin arandığı denetimlerde belgeleri tam olmayan birçok araç çekici aracılığıyla bağlandı.

Yapılan denetimler esnasında bindikleri araçların korsan olduğundan habersiz olan Arap turistler tercüman aracılığıyla mağdur edildiklerini dile getirdiler. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu ve diğer yetkililer, korsan taşımacılık yapan kişileri hem turizmi baltaladıkları hem ülke ekonomisine zarar verdikleri hem de huzuru bozdukları yönünde uyardılar.

Denetimlerde yüklü miktarlarda para cezaları kesilirken birçok araca da belgeleri yeterli olmadığı gerekçesiyle bağlandı. Trafikten 15 gün süreyle uzaklaştırılan araçlardaki turistler için resmi belgeleri yeterli olan araçlar istenmesine rağmen tur şirketlerinin vasıfsız araçlar göndermesi de durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.