BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Suruç patlama canlı bomba o mu ilk fotoğraf

SURUÇ'taki patlamada 32 kişinin ölümüne neden olan canlı bombanın görüntüsüne ulaşıldı. Suruç bombacısına ait olduğu ileri sürülen bir fotoğraf ortaya çıktı.

Abone ol

32 kişiyi öldüren saldırının failinin canlı bomba olduğu kesinleşti ancak şüpheli ya da şüphelilerle ilgili sis perdesi hala kalkmadı.

Saldırının hemen ardından fail ya da faillerle ilgili ortaya atılan bilgiler henüz netleşmedi. İlk iddia intihar bombacısının 18 yaşında bir kadın olduğuydu.

Suruç'ta katliam yapan bombacının kamera görüntülerinin polis tarafından tespit edildiği ve yüz tanıma programı ile kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Habertürk gazetesi ise bir ay önce Türkiye'ye giriş yaptıklarını yazdığı kadın IŞİD militanlarının olay karıştığını iddia etti. suruç patlama kim yaptı canlı bomba ilk fotoğraf.jpg

Gazeteye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün fotoğraflarını 81 ile gönderdiği Fadime Kurt, Özlem Yılmaz ve Nuray Demirel, saldırının şu an baş şüphelileri.

Hürriyet gazetesine göre ise emniyet ikinci bir bombacı şüphesiyle de araştırmalarını sürdürüyor.

Saldırının hemen ardından Ankara’dan bölgeye özel ekip gönderildi. İstihbarat, terör, olay yeri inceleme, kriminal ve bomba uzmanlarından oluşan ekip, bölgeye geçti. Saldırıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nde de inceleme başlatıldı.

ÜST DÜZEY ÖNLEM ALINMIŞTI

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlerin ilçeye gelişiyle birlikte bölgede üst düzey güvenlik önlemleri alındığı öğrenildi. İlçe giriş ve çıkışında da kontrol noktası oluşturan güvenlik birimlerinin, araç, üst aramaları ve kimlik kontrolleri yaptığı kaydedildi. Patlamanın meydana geldiği kültür merkezinde de polis ekibinin görevlendirildiği öğrenildi.

Ancak tüm bu önlemlere rağmen saldırının nasıl gerçekleştiği hala soru işareti.

"ÇARŞAFLIYDI"

Çağdaş Ses’e konuşan olayın tanığı Çiğdem Dağdeviren ise olay anını şöyle anlattı:

“Arkadaşlarımız tarafından da teyit edilen bilgiye göre çarşaflı birisi kalabalığın içine girerek kendisini patlattı.”

Saldırı anında kamera ile görüntü çeken Kürt yönetmen Garip Çelik de “Kitle ve bizim aramamızda 2-3 metre vardı. Patlama öyle şiddetliydi ki cesetler paramparça olmuştu. Her yerde yaralı ve vücutları paramparça olmuştu. Aynı otobüste gittiğimiz arkadaşımızı kaybettik” dedi.

suruç patlama fotoğrafları.jpg 

PARMAK KADINA, BAŞ ERKEĞE AİT

Olay yerinde bulunan ince yapılı iki parmak önce bombacının kadın olduğu savını güçlendirdi. Daha sonra bulunan bir erkek başı ise eylemcinin kadın kılığına girmiş bir erkek olabileceği değerlendirildi.

"FEDA EYLEMİ"

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çatışma bölgeleriyle bağlantılı olan ve canlı bomba olma ihtimali bulunan bazı kadın şüphelilerin bilgilerini illere gönderdiği ortaya çıktı.

suruç son durum.jpg
“Feda eylemi”
adı altında eylem yapmayı planladığı belirlenen kadınların, henüz kimliği tam tespit edilemeyen ve kadın kıyafeti giydiği belirtilen eylemcilerden olup olmadığı araştırılıyor. Görüntüleri inceleyen polis, basın açıklamasına katılan gençlerin ifadeleri doğrultusunda kalabalığın arasında bulunan, çevredekilerin tanımadığı uzun sakalları olduğu belirtilen bir kişi ile, yine kapalı giyimli bir kadının kim olduğunu araştırıyor. Emniyetin araştırdığı isimlerin IŞİD’le bağlantılı olduğu belirtiliyor.