BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Sürpriz Erdoğan ve Ahmedinejad buluşması!

5. Bali Demokrasi Forumu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüştü. Ayaküstü görüşen ikilinin gündeminde Suriye’deki gelişmeler vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bu yıl 5. düzenlenen demokrasi forumu nedeniyle Endonezya’nın Bali kentinde.

NTV'nin haberine göre Forumun açılış konuşmasını yapan ve Suriye üzerinden BM’ye yüklenen Erdoğan’ın, beklenmeyen bir görüşmesi oldu.

Erdoğan, aynı forum için Bali’de bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile birlikte kısa bir ‘yolculuk’ yaptı. Birlikte öğlen yemeğine çıkan ikili, merdivenleri de birlikte katetti; ikili ayrıca birlikte bir sergiyi gezdi.

Resmi programda olmayan ‘Erdoğan – Ahmedinejad zirvesi’nin ana gündem maddesinin Suriye olduğunu tahmin edilirken, Erdoğan, forumun açılış konuşmasında komşudaki duruma değindi.

Ülkede yaşananlara dikkat çeken ve BM’nin tavrını eleştiren Erdoğan, bir kez daha göreve çağırdığı BM’nin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan forum kapsamında şu dakikalarda Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüşürken, daha sonra Tayland ve Avustralya başbakanlarıyla biraraya gelecek.