BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  GÜNCEL

Suriye'ye giden Ermenistan uçağı indirildi

Suriye'ye giden Ermenistan'a ait kargo uçağı, içerisinde askeri malzeme bulunduğu gerekçesiyle Erzurum'a indirildi.

Abone ol

'Kontrollü iniş' yaptırılan Ermenistan'a ait kargo uçağındaki aramalar tamamlandı. Aramalar sonucunda uçakta askeri malzeme bulunmadı. Kargo uçağı öğlen saatlerinde Suriye'ye doğru havalandı.

Ermenistan'a ait kargo uçağı bugün saat 06.10'da Erzurum Havalimanı'na indirildi. Geçen 15 Ekim'de olduğu gibi yine arama yapılmak üzere VIP salonu önüne götürülen uçağın çevresi, basın mensuplarının fotoğraf çekip görüntü almasını önlemek için iş makineleri ile kapatıldı.


1 uçak daha
indirilmişti

Bir ay önce de Suriye'ye giden Ermenistan uçağı indirilmişti. Peki o uçakta neler bulunmuştu? TIKLAYIN

9 MÜRETTEBATTAN SADECE BİRİNİN İNMESİNE İZİN VERİLDİ

Uçakta arama yapmak üzere Gümrük, 9'uncu Kolordu Komutanlığı'ndan mühimmat konusunda uzmanlar, Emniyet Müdürlüğü'nden arama ekipleri ile sağlık görevlileri hazır bulundu. Uçaktaki 9 mürettebattan sadece birinin inmesine izin verildi. Havalimanına gelen Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan konu ile ilgili açıklama yapmadı.

KÖPEKLER EŞLİĞİNDE ARAMA

Polis ve jandarma ekipleri, uzman köpek eşliğinde uçakta arama yaptı.

Ermenistan kargo uçağında insani yardım malzemesi olan kutular hava limanındaki x-ray cihazından tek tek geçirildi.

AYKIRI MALZEME BULUNMADI

Konuyla ilgili aramaların 4 buçuk saat sürdüğünü ifade eden Vali Yardımcısı Özgür Arslan, uçakta havacılık kurallarına aykırı herhangi bir unsura rastlanılmadığını açıkladı. Arslan, uçakta insani yardım malzemesi olduğunu belirterek, detaylı açıklamaların Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacağını bildirdi. Arslan, uçağın gerekli iznin çıkmasının ardından sonra Suriye'ye hareket ettiğini aktardı.

Toplam 4 buçuk süren aramalar sırasında uçağın mürettebatına çeşitli ikramlarda bulunuldu. Uçak havalandıktan sonra kamuflaj malzemesi olarak kullanılan iş makineleri, konteyner ve TIR'lar aprondan çekildi.