BIST 9.725
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.434,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Batum'dan ekranda şok Erdoğan isteği!

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum katıldığı canlı yayında 'Başbakan'ın yargılandığını gördüğüm zaman siyasette önemli bir aşama atladık diyeceğim' dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Söz Sende'de Balçicek İlter'e 28 Şubat dönemi ve CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nun istifası ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Batum, Fatma Şahin için CHP Kadın Kolları Başkanı'nın başını yedi diye konuştu. Başbakanın yargılandığını mutlaka görmek istediğini söyleyen Batum "Kalpazanlıktan, medyanın üzerinde, yargının üzerinde kurduğu baskıdan mutlaka yargılanmalı ve demokratik bir dönemde yargılanmalı. Başbakan'ın yargılandığını gördüğüm zaman siyasette önemli bir aşama atladık diyeceğim" dedi.

İşte Süheyl Batum'un o açıklamaları...

REFAH PARTİSİ'NİN KAPATILMASI ÇOK İYİ OLDU

Refah Partisi'nin kapatılması çok iyi oldu. Bunu her zaman söylüyorum. Bir insan için de oluyor bu. Bir insanı alıyorlar, özgürlüğünden alıkoyuyorlar. 5 sene 10 sene. Bu kadar ağır bir yaptırım olabilir mi? İnsan olarak doğanız gereği özgür olmanız gerekirken özgür olamıyorsunuz. Peki bunu neden yapıyorlar? Siz bir şuç işlediğiniz için yapıyorlar. Bana göre bir partinin de o boyalı alana girmemesi gerekir. Nedir o boyalı alan? İnsanlara korku vermemesi lazım. Biz anayasa önerimize de yazdık: Bir partinin sadece düşüncelerinden ötürü, sadece tüzüğünden ötürü, sadece programından ötürü kapatılmasına kesinkes karşıyım. Benle aynı düşünmüyor diye bir partiyi kapatmamız gibi bir şey kesinlikle olamaz. Ancak o parti eylemlerinde diğer düşünenlere korku verebiliyorsa, o korkunun verilmesini sağlayacak ortamı doğurabiliyorsa Türk hukukunda kapatma var.

AK PARTİ DE Mİ KAPATILMALIYDI?

Balçicek İlter'in "Refah Partisi'nin kapatılma gerekçeleri ile daha sonra AK Parti için açılan davanın gerekçeleri nerdeyse aynıydı. O zaman AK Parti de mi kapatılmalıydı?" sorusu üzerine Batum :

"Hayır, aynı değildi. Bu ikisi aynı partilerdir ancak aynı partilerdir diye kapatılmasını kabul etmiyoruz. Fakat o günlerde Refah Partisi' nin sağladığı ortamı düşünün. Ortama göre verilen kararlar farklı olabiliyor" dedi.

BAŞBAKAN'IN YARGILANDIĞINI GÖRMEK İSTİYORUM

Sayın Başbakan'ın daha kalpazanlık, resmi evrakta sahtecilik dosyaları dururken Başbakan yapıldı. Biz ona şiir okumaktan ceza verdik. Mahsustan yapıldı, net söylüyorum. Bu durum çok kötü oldu, çünkü bu kişi kalpazanlıktan yargılanıyordu. Şimdi o yüzden ben açık olarak şunu söyleyeyim:

"Ben siyasetçi olarak Sayın Başbakanın yargılandığını mutlaka görmek istiyorum. Kalpazanlıktan, medyanın üzerinde, yargının üzerinde kurduğu baskıdan mutlaka yargılanmalı ve demokratik bir dönemde yargılanmalı. Ben de siyasetin içinde olursam, Başbakan'ın yargılandığını gördüğüm zaman sunu diyeceğim: Siyasette önemli bir aşama atladık.Buna çok net inanıyorum."

BAKAN ŞAHİN ÇAVUŞOĞLU'NUN BAŞINI YEDİ

CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nun istifasını da değerlendiren Süheyl Batum şunları söyledi:

"CHP demokratik bir partidir. Bir siyasetçinin başka bir siyasetçiye övgüde bulunması, arayı sıcaklaştırması da güzel bir şey. Elbette "Sizin gibi bir Bakanımız olması ne kadar güzel" denilebilir ancak Yükseloğlu "Keşke Başkanımız siz olsanız" diyor. Yüksel Hanım'ın da, her siyasetçinin de istediği yerde siyaset yapmaya hakkı var ama başka bir siyasetçiye gidip "Keşke bizim başkanımız olsanız" dediğinizde bu doğrudan doğruya benim hakkımı etkiliyor. Ben istemiyorum Fatma Şahin'in başkan olmasını. Bunu diyorsa o zaman orda siyaset yapsın. Balçicek İlter'in "Fatma Şahin CHP Kadın Kolları Başkanının başını yedi mi?" sorusu üzerine Batum, "Tabi, o yedi." dedi.