BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye'ye kaçırıldı MİT kurtardı!

Kosova'dan Suriye'ye kaçırılan 8 yaşındaki çocuk, MİT'in operasyonuyla kurtarıldı.

Abone ol
Babası tarafından IŞİD saflarına katılmak üzere Suriye'ye kaçırılan 8 yaşındaki çocuk kurtarıldı. Operasyonu Kosova ve Türk istihbarat birimlerinin yürüttüğü belirtiliyor.
 
1 ay önce Kosova'da bir TV kanalına katılan anne Prenvera Abazi, kocası Arben Abazi'nin 8 yaşındaki oğlu Erio'yu kaçırarak Suriye'de IŞİD'e katıldığını bildirmişti ve oğlunu geri getirilmesi için çağrıda bulunmuştu. 
 
TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ
 
Anne Pranvera Abazi'nin çağrısından 1 ay sonra  Kosova ve Türkiye istihbarat birimlerinin yürüttüğü operasyon sonucunda kurtarılıp dün gece THY uçağı ile Kosova'ya getirildi . Priştine Havalimanı'nda, Erio'yu annesi Pranvera Abazi ve Kosovalı üst düzey yetkililer karşıladı. DHA'nın haberine göre havalimanında  anne Pranvera Abazi, mutluluğunu dille getiriken kısa bir açıklama yaparak Kosovalı yetkililere ve Türkiye'ye teşekürlerini sundu.  
 
TÜRK İSTİHBARATININ DESTEĞİYLE...
 
BBCTürkçe'nin haberine göre Kosova Başbakanı Haşim Taçi, ülkesinin istihbarat servisinin Türk istihbaratının desteğiyle Erion Abazi adlı çocuğu kurtardığını söyledi. Taçi açıklamasından kurtarma operasyonuyla ilgili 'karmaşık ve tehlikeliydi' dedi.
 
Yaklaşık 200 Kosovalı'nın Irak ve Suriye'deki İslamcı grupların içinde yer aldığı düşünülüyor.
 
ANNE YARDIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI
 
Anne Pranvera Zena, çocuğun Temmuz 2014'te 'kendisinden zorla alınmasından sonra' kamuoyu önünde çocuğun getirilmesi için yardım çağrısında bulunmuştu. 
 
Taçi, kendisinin ve Devlet Başkanı Atifete Jahjaga'nın verdiği yetkiyle gerçekleştirilen kurtarma operasyonuyla ilgili detaylı bilgi vermedi.
 
Erion'un Suriye'deyken, bir parmağını havaya kaldırdığı ve IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) bayrağının yanında başka çocuklarla ortalıkta yuvarlandığını gösteren fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmıştı.