BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum IŞİD kritik kapıda

Kobani'de savaşın yönü yeniden kritik öneme sahip Mürşitpınar sınır kapısına döndü gelen son dakika habere göre IŞİD 1 kilometre mesafede.

Abone ol

KOBANİ'de çatışmalar yeniden şiddetlendi, IŞİD yönünü kritik öneme sahip Mürşitpınar sınır kapısına çevirdi gelen son dakika haberlere göre 1 kilometre mesafeye kadar geldi işte Kobane'de son durum.

Terör örgütü IŞİD, Kobani'deki Mürşitpınar sınır kapısına yönelik ağır bir saldırı başlattı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberlere göre IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi.

MÜRŞİTPINAR'A HAVAN MERMİLİ SALDIRI

Kobani'deki kritik öneme sahip Mürşitpınar sınır kapısının denetimini sağlamaya çalışan IŞİD, bölgeye havan mermisi attı. Saldırı sonrası yükselen duman Suruç ilçesinden de görüldü.

Yerel kaynaklar, IŞİD güçlerinin kapıya yaklaşık 1 kilometre mesafede olduğunu ve iki grup arasındaki sokak çatışmalarının devam ettiğini belirtti.

kobani-mürşitpinar-sinir-kapisina-işid-saldiris.jpg
Bu arada güvenlik güçleri, Mürşitpınar Mahallesi yakınındaki araziye havan düşmesi üzerine sınırdaki önlemlerini artırdı.

MÜRŞİTPINAR KAPISI DÜŞERSE KOBANİ GİDER

Mürşitpınar sınır kapısı Kobani savaşında en kritik nokta. Bu kapıyı elinde tutan Kobani'ye sahip oluyor. IŞİD kapıyı alarak Kobani'yi dört bir yandan kuşatıp düşürmek istiyor. Mürşitpınar saldırılarında başarılı olursa da Kobani'yi ele geçirmesi an meselesi olur.





TÜRK BAYRAĞINI VURMAYA ÇALIŞTILAR


ANF ajansının haberine göre IŞİD Mürşitpınar kapısına yönelik bugün 14.45'ten itibaren 5 ayrı saldırı yaptı. İddiaya göre IŞİD güçleri saldırılar sırasında sınır kapısının yan tarafında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin üzerindeki Türk bayrağını da hedef aldılar.

Halen saldırıların devam ettiği sınır kapısının bulunduğu bölgede binaların camları kırıldı.


KOBANİ HARAP OLDU

kobani-harap-oldu-çatişma-sonrasi-kobane.jpgIŞİD ile YPG savaşının 1 ayı devirdiği Kobane tamamen harabeye dönmüş durumda. Anadolu Ajansı kentin bir bölümünü fotoğrafladı, Kobani'den geriye bir enkaz yığını kalmış durumda.



YPG AÇIKLAMASI : BAZI NOKTALAR GERİ ALINDI

IŞİD ile çatışan YPG'den 31. günle ilgili gelen açıklamada saldıların geri püskültüldüğü ve bazı noktaların geri alındığı bildirildi. YPG'nin iddiasına göre son 24 saat içinde 34 IŞİD militanı çatışmalarda öldürüldü.

ABD YANLIŞLIKLA KÜRTLER'İ VURDU

Kürt sitelerinden Rudaw ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hedef şaşırarak YPG cephesini bombaladığını ve 6 kişinin öldüğünü haber verdi.

kobani-işid-ve-ypg-çatişmalari.jpgABD koalisyon güçleri Kobani'de 48 saatte 40 saldırı yaptı, bugün de hava bombardımanları devam etti.



ALMANYA PKK'YA SİLAH GÖNDECEK

Almanya'da iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden Volker Kauder, IŞİD'le mücadelede PKK’ye de silah gönderebileceklerini söyledi.

Der Spiegel dergisine konuşan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin Grup Başkanı Volker Kauder, Almanya’nın Peşmerge Güçleri’ne ve PKK dahil diğer Kürt gruplarına da silah gönderebileceğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN İSTEDİĞİ GÜVENLİ BÖLGE HARİTASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu El Cezire'de katıldığı canlı yayında Türkiye'nin 'tampon bölge' değil 'güvenli bölge' oluşturmak istediğini söyledi. Davutoğlu tampon bölgenin askeri bir bölge olduğunu Türkiye'nin böyle bir arzusunun olmadığını belirtti.

türkiyenin-istediği-güvenli-bölge-haritasi.jpg
Türkiye'nin istediği güvenlik bölge harita üzerinde böyle yer alıyor.



BİR KAÇ YÜZ IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Kobani’deki IŞİD mevzilerini yoğun şekilde vuruyor. ABD son 48 saat içerisinde Kobani ve çevresine 40 hava saldırısı düzenledi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, hava saldırılarında birkaç yüz IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi. Kirby saldırılara rağmen kasabanın hâlâ IŞİD'in eline geçme tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

john-kirby-işid-açiklamasi.jpg

Kirby düzenlediği basın toplantısında hava saldırılarının sayısının artmasını, "Kobani'de eskisinden daha fazla IŞİD üyesi var. Ayrıca kentteki nüfusun çoğu tahliye edildi" diye açıkladı.